Profesii

Competiţie strânsă pentru posturile libere de la Corpul de Control al premierului

Competiţie strânsă pentru posturile libere de la...

Autor: Mediafax

01.09.2016, 13:27 1330

La concursul organizat de Corpul de Control al Prim-Ministrului, desfăşurat joi s-au înscris 28 de candidaţi pe un loc. Pentru cele 6 posturi vacante scoase la concursul anunţat în aceasta vară, s-au înscris 190 de candidaţi, din care 172 au depus dosare complete”, informează Guvernul.

Potrivit comunicatului de presă, sunt 71 candidaţi pentru Direcţia Control companii de stat, debutant, 32 candidaţi pentru Direcţia juridică şi administrativă, debutant, 13 candidaţi pentru Direcţia juridică şi administrativă, principal, 21 candidaţi pentru Compartimentul documente clasificate, principal şi 35 candidaţi pentru Compartimentul documente clasificate, superior.

Pentru postul de consilier debutant, din cadrul direcţiei Control companii de stat s-au înscris un număr record de candidaţi pentru administraţia publică – 71 pentru un post vacant.

"Interesul crescut pentru aceste poziţii arată două aspecte benefice. Pe de o parte, faptul că activitatea Guvernului şi a Corpului de control este apreciată pozitiv, mai ales de către tineri, care vor să se alăture echipei de lucru a Executivului. Pe de altă parte, această competiţie crescută se va reflecta în selectarea unor oameni profesionişti, bine pregătiţi profesional, care se vor alătura echipei noastre", a declarat şeful Corpului de Control, Mircea Valentin.

Potrivit comunicatului Executivului, interesul manifestat pentru acest concurs a putut fi observat şi în cazul altor acţiuni ale Guvernului, precum stagiile sau programele de colaborare organizate la nivelul administraţiei publice centrale. În acest sens, pentru Programul Oficial de Internship din 2016 şi-au depus candidatura 7430 de persoane pentru cele 200 locuri disponibile, din care 1000 de
candidaţi şi-au exprimat interesul de a ocupa cele 19 poziţii de stagiari la nivel de guvern, iar restul în alte autorităţi publice. De asemenea, programul GovIT a atras 3200 de candidaturi pentru cele 100 de poziţii de voluntari şi cele 10 burse oferite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO