Profesii

Elevii pot învăţa pentru bacalaureat de acasă printr-o platformă online

Elevii pot învăţa pentru bacalaureat de acasă...

Autor: Corina Mirea

27.02.2014, 13:40 1807

Elevii care se pregătesc de evaluarea naţională sau de bacalaureat în această primăvară îşi pot mări şansele de promovare a examenelor, de acasă, prin intermediul platformei online de pregătire la limba româna şi matematică baclive.ro. Site-ul, dezvoltat de centrul educaţional Centru Pregătire BAC şi firma de software LiveStudies, oferă 30 de şedinţe în care elevii participă, practic, la o oră de curs în timp real în care pot interacţiona cu profesorul.

“Platforma online oferă comunicare faţă în faţă, sincronă între participanţi aflaţi la distanţă, care astfel colaborează în aceeaşi cameră virtuală, utilizând tehnologii touch-screen”, spune Cosmin Pachiu, reprezentant LiveStudies.

Lecţiile sunt înregristrate şi arhivate, astfel că elevii le pot accesa pentru a-şi revizui, în orice moment, cunoştinţele acumulate şi pot fi vizualizate, în timp real sau ulterior, şi de părinţi. Potrivit reprezentanţilor Centru Pregătire Bac, rata de reuşită la examenul de bacalaureat din anul 2013 pentru elevii care au ales aceast tip de program a fost de 97%.

Iniţiativa vine ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate de elevi la examenul de bacalaureat, în ultimii trei ani numărul celor care au reuşit să îl promoveze fiind mai mic cu aproximativ 50%.

Platforma baclive.ro va putea fi folosită începând cu data de 15 martie. În prezent, site-ul oferă cursuri de matematică, de limba română sau engleză, de chimie, istorie, fizică sau biologie pentru un cost de de peste 2.000 de lei (în cazul în care cursantul alege să studieze o singură materie pe an). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO