Profesii

Femeile se revoltă: Salariile angajatelor de la Deloitte sunt cu 43% mai mici decât cele ale bărbaţilor în Marea Britanie

Femeile se revoltă: Salariile angajatelor de la Deloitte...

Autor: Alex Ciutacu

08.03.2018, 15:42 944

Subsidiara Deloitte din Marea Britanie a declarat că femeile angajate în companie sunt plătite cu 43,2% mai puţin decât bărbaţii – una dintre cele mai mari diferenţe în funcţie de gen remarcate la nivelul unei companii de top, potrivit Bloomberg.

Marea Britanie le cere companiilor care au peste 250 de angajaţi să furnizeze autorităţilor date cu privire la salariile staff-ului până în data de 4 aprilie. În iulie, firma de consultanţă a publicat o diferenţă a salariilor în funcţie de gen de doar 18,2%, după ce a exclus din rezultate acţionariatul companiei.

O serie de firme din ţară susţin că, în calitate de proprietari ai business-ului, acţionarii nu trebuie incluşi în acele statistici. Această sistuaţie a stârnit revoltă printre membri ambelor partide majoritare, iar Nicky Morgan, membră a Partidului Conservator a acuzat compania de audit că exploatează o „portiţă”.

„Ne dorim să arătăm transparenţă şi să dobândim consecvenţă în respectarea standardelor de raportare a datelor cu privire la diferenţele de venituri în funcţie de gen”, a transmis David Sproul, executivul senior al subsidiarei din Marea Britanie.

Firmele de avocatură Linklaters şi Pinsent Masons au raportat că femeile angajate câştigă în medie cu 23%, respectiv 22% mai puţin decât bărbaţii, în timp ce EY a raportat un gender gap de 20%. Toate aceste firme şi-au exclus acţionarii din statistici. Barclays a transmis că staff-ul de sex feminin din segmentul de corporate şi cel de investiţii câştigă în medie cu 48% mai puţin decât bărbaţii. PwC a declarat că va republica raportul şi va lua în calcul acţionariatul „în următoarele câteva zile”.

„Aceste statistici servesc drept un memento că nu avem destule femei în roluri de seniorat – asta nu este despre venituri inegale, vorbim despre forma firmei noastre”, a transmis Emma Codd, managing partner în cadrul Deloitte UK.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO