Profesii

Firmele româneşti care traversează generaţii: La un producător din Sibiu, angajările se fac din tată-n fiu

Firmele româneşti care traversează generaţii: La un...

Autor: Corina Mirea

16.02.2013, 00:05 1570

Companiile din România unde poţi să lucrezi până la pensie au devenit o raritate după 1990, însă la Sibiu  functionează o firmă cu o istorie de mai multe decenii, unde  o parte dintre angajaţi au ajuns să-şi aducă şi copii ajunşi la maturitate să lucreze alături de ei.

Producătorul de conserve Scandia Food are angajaţi de peste 40 de ani, dintre care unii lucrează în cadrul companii încă de la absolvire.

„Avem şi angajaţi din a doua generaţie în com­panie, ai căror părinţi au lucrat de la absol­virea studiilor şi până la pensionare pentru Scandia, iar acum copiii lor le calcă pe urme

Cred că parte importantă a acestei loialităţi, a acestei stabilităţi se datorează şi specificului oraşului. În Sibiu există o tradiţie a locului de muncă şi un interes mai crescut ca în Bucureşti, spre exemplu, pentru siguranţa unui post. Deşi procesul de recrutare este acelaşi în ambele oraşe, decizia diferă, pentru că oamenii din Sibiu se uită la seriozitatea angajatorului şi mai puţin la sa­lariu“, spune Alina Rădulescu, directorul care conduce de trei ani politicile de HR ale celor 550 de angajaţi din cadrul Scandia Food, unde media de vârstă este de 34 de ani.

Cel mai vechi angajat al Scandia Food lucrează în cadrul companiei de peste 47 de ani şi ocupă funcţia de specialist în mezeluri. Spre deosebire de situaţia din Capitală, în companiile din provincie încă s-a mai păstrat practica jobului până la pensionare în aceeaşi companie sau cea a preluării „ştafetei“ de la un membru al familiei la altul.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO