Profesii

Fondatoarea celebrului site de fashion de lux Net-a-Porter pleacă din companie cu 150 de milioane de dolari în cont

Fondatoarea celebrului site de fashion de lux...

Autor: Ştefan Stan

03.09.2015, 12:18 4662

Natalie Massenet, fondatorul Net-a-Porter şi femeia care a convins industria de fashion de lux că are o ”casă” şi în online, părăseşte compania pe care a construită la numai câteva luni de la anunţul de fuziune cu rivalul Yoox, scrie New York Times.

Ea şi-a dat demisia la scurt timp la după ce şi-a vândut participaţia pe care o deţinea în companie, câştigând astfel 153 de milioane de dolari.  

Fondat în anul 2000 de Natalie Massenet, Net-a-Porter şi-a majorat vânzările cu 23% anul trecut ajungând la 835 de milioane de dolari. De asemenea, Yoox a raportat un profit net de 14,8 milioane de dolari, la vânzări de 565 de milioane de dolari pentru anul 2014.

”Vom deschide cel mai mare magazin online de modă de lux. Este un magazin deschis non-stop, un magazine fără limite geografice, un magazine care inspiră şi oferă milioanelor de client acces la cele mai noi colecţii ale celor mai cunoscuţi designeri de lux din lume”, a spus Massenet în aprilie.

Cu numai câteva ore înainte de anunţul lui Massenet, consiliul concurenţei din Marea Britanie a avizat tranzacţia prin care Yoox ar urma să cumpere Net-a-Porter de la acţionarul principal, într-o afacere de 1,4 miliarde de dolari.  

Compania nou formată din Yoox Net-a-Porter va urma să se listeze la bursa din Milan în octombrie şi va devein cel mai mare retailer de bunuri de lux, evaluat la 3,4 miliarde de euro. Cele două companii au împreună vânzări de 1,3 miliarde de euro şi peste 24 de milioane de utilizatori în lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO