Profesii

Georgi Roussev este de astăzi noul director general al Europharm Distribuţie

Georgi Roussev este de astăzi noul director general al...

Autor: Roxana Rosu

01.11.2016, 11:59 792

Europharm Distribuţie a finalizat marţi integrarea în grupul Interbrands Marketing & Distribution SRL, iar Georgi Roussev a fost numit director general al companiei.

În urma acestui proces, Europharm Distribuţie (EPH) va rămâne o firmă de sine stătătoare în cadrul grupului IBR. 

În ultimii doi ani, Georgi Roussev a jucat un rol esenţial în încheierea tranzacţiei. Din decembrie 2013, el a ocupat poziţia de Director Financiar pentru GSK Pharma şi EPH în România, iar, din aprilie 2016, s-a dedicat în totalitate business-ului EPH în poziţia de Divestment Lead şi Director Financiar. În ultimii trei ani, Georgi Roussev a fost implicat în toate deciziile cheie privind EPH şi a avut un rol major în conturarea şi reconfirmarea strategiei de business a companiei.

Anterior, Georgi Roussev a acumulat o experienţă financiară de 15 ani în FMCG, inclusiv cea de Director Financiar şi şapte ani de experienţă în roluri regionale şi globale cu sediul în Bruxelles şi Geneva. Poziţiile pe care le-a ocupat au inclus responsabilităţi în domeniile comercial şi producţie, trezorerie, planificare strategică pe termen lung, deschiderea de noi pieţe, planificare financiară şi complianţă.  

“Este un mare privilegiu şi o mare responsabilitate să fiu numit Director General al EPH, o companie din care am făcut parte în ultimii trei ani. Pentru a consolida statutul ei ca unul dintre cei mai importanţi distribuitori şi furnizori de servicii logistice de top din piaţa românească pharma, principalul nostru obiectiv va fi să poziţionăm EPH drept un jucător redutabil în acest sector, care oferă servicii de înaltă calitate farmaciilor, spitalelor şi companiilor de produse farmaceutice. În viitorul apropiat, ne vom concentra asupra creşterii acoperirii geografice a zonelor rurale şi urbane mici, creşterii şi îmbunătăţirii calităţii serviciilor prestate de reprezentanţii de vânzări şi asupra dezvoltării infrastructurii logistice, prioritizând totodată stabilirea unor noi standarde de transparenţă şi colaborare în piaţa de distribuţie farmaceutică. Astfel, EPH îşi va menţine standardele şi va valorifica toate oportunităţile provenite din apartenenţa la IBR, fiind astfel capabilă să se dezvolte şi să devină un model de bune practici în domeniul său”, a afirmat Georgi Roussev, Director General al EPH.

În octombrie 2015, GSK a semnat acordul de vânzare a EPH către IBR. Tranzacţia a obţinut aprobarea Consiului Concurenţiei din România în martie 2016. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO