Profesii

Îi ajută un MBA pe antreprenori?

Îi ajută un MBA pe antreprenori?

Autor: Corina Mirea

04.05.2012, 00:03 636

În ultimii ani tinerii antreprenori din România au devenit principala sursă de venit pentru şcolile de business ce oferă programe de MBA sau EMBA pe piaţa locală. Cu toate că situaţia economică este destul de fragilă în prezent, "rata de autofinanţare a celor care se înscriu la astfel de programe a ajuns la 100%", a spus Dora Surugiu, managing director al Maastricht School of Management care oferă un program de MBA pe piaţa locală în cadrul clubului Top MBA, un eveniment organizat săptămâna trecută de Ziarul Financiar.

Spre exemplu, Radu Atanasiu este medic dentist şi face parte din noul val de antreprenori care şi-au plătit singuri studiile. Absolvent al programului de EMBA al CEU Business School, şcoală de afaceri care s-a retras de pe plan local în 2010, acesta consideră că modul în care cursurile l-au ajutat se reflectă în prezent asupra evoluţiei sale personale.

"Beneficiile din planul dezvoltării personale au avut un impact considerabil asupra modului în care gestionez acum problemele afacerii pe care o conduc. A fost o dezvoltare personală importantă şi am crescut din punctul acesta de vedere. Deciziile pe care le iau acum sunt atent gândite, capul se implică mai mult", a explicat Radu Atanasiu, care este în prezent reprezentantul absolvenţilor în Advisory Board-ul şcolii de afaceri Maastricht School of Management, care este condusă de echipa care a gestionat timp de cinci ani programul oferit de CEU Business School.

Nu puţini sunt cei care în urma înscrierii la programele de stu­diu în domeniul managementului au ajuns să se repro­fi­leze. Tot mai mulţi dintre managerii care urmează un astfel de pro­gram dezvoltă interes pentru zona de antre­pre­no­riat, ajun­gând ca la absolvire să se ocupe în paralel de propria afa­cere.

Este şi cazul lui Mugur Dogariu, managing director al PayPoint România, companie care activează în domeniul plă­ţi­lor de facturi şi reîncărcare electronică a cartelelor tele­fo­nice. Acesta a absolvit programul de EMBA al şcolii de afa­ceri ASEBUSS şi conduce în prezent o afacere în domeniul mo­toutilajelor de grădină cu o cifră de afaceri de peste 150.000 de euro.

Citiţi în ediţia electronică a celei de-a cincea ediţii a suplimentului "Top MBA 2012", care poate fi descărcată de pe site-ul ZF la adresa: www.zf.ro/anuare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO