Profesii

În ce regiuni se vor face cele mai multe angajări în acest an

5 ian 2016 Autor: Mihaela Pascari

Bucureştiul, Timişoara şi Clujul vor rămâne şi în 2016 zonele în care vor exista cele mai multe oferte de locuri de muncă, spun reprezentanţii companiilor care fac recrutări.

„Acest lucru va depinde însă mult şi de nivelul sau localizarea investiţiilor din România în anul ce urmează. Un investitor mare poate foarte uşor să polarizeze câteva sute sau mii de locuri de muncă şi în oraşele de talie mică sau mijlocie“, spune Florin Godean, country manager al companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco România.

Pe de altă parte, în afară de aceste centre regionale, se vor face angajări noi şi în jurul oraşelor mai mici, cum sunt Braşov, Iaşi, Bacău, Târgovişte, Craiova.

„Sunt regiuni cu potenţial încă neconsumat din perspectiva capitalului uman“, spune Daniela Miriţescu, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere forţă de muncă temporară APT.

Datele Comisiei Naţionale de Prognoză arată că în acest an salariul mediu net va trece de 2.000 de lei în cinci judeţe (Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Argeş) urmând ca în Capitală să ajungă la 2.800 de lei, cu 65% peste media naţională.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.01.2016

 
Cuvinte cheie:
angajari
, regiuni
, forta de munca
, locuri de munca
, manager
, recrutare
, craiova
, bucuresti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide