Profesii

Ioan Mihail Anca, fostul şef al CR Firenze până în 2012, a fost luat de Blidar la Banca Feroviara

Ioan Mihail Anca

Ioan Mihail Anca

Autor: Luciana Georgescu

29.08.2014, 17:38 1107

Adunarea Generală a Acţionarilor a Băncii Comerciale Feroviara S.A. a hotarât în cadrul şedinţei din 29 august 2014 numirea lui Ioan Mihail Anca în funcţia de director general adjunct, în locul lui Vladimir Şelaru.

Ioan Mihail Anca are o experienţă de peste 30 ani în sistemul bancar, din care peste 16 ani la conducerea unei bănci comerciale. A fost membru fondator şi primul Preşedinte al CA şi CEO al Băncii Comerciale WEST BANK cu sediul central în Arad, actuala INTESA SANPAOLO ROMANIA.

Anca a mai ocupat în această perioadă funcţia de Vicepreşedinte şi Director General Adjunct, iar din mai 2009 şi pâna în octombrie 2012 a deţinut funcţia de CEO al Băncii Comerciale C.R. FIRENZE ROMANIA, instituţie care a fuzionat în septembrie 2012 cu INTESA SANPAOLO ROMANIA. Din octombrie 2012 şi pâna în mai 2014, a ocupat funcţia de Prim Director General Adjunct - Chief Workout Officer, în INTESA SANPAOLO ROMANIA , fiind singurul conducător de origine română din conducerea executivă a băncii.

În prezent, atribuţiile de conducere în Banca Comercială Feroviara S.A. sunt exercitate de către Petre Tulin, care îndeplineşte funcţia de Director General şi de către Cornel Benchea, director general adjunct, Anca urmând să parcurgă procesul de autorizare la Banca Naţională a României.

Banca Comercială Feroviara S.A. a fost infiinţată în luna august a anului 2009, cu capital 100% privat românesc şi a devenit operaţională în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO