Profesii

Joburile pentru vorbitorii de japoneză sau chineză sunt puţine, însă va urma o explozie pe această piaţă

Joburile pentru vorbitorii de japoneză sau chineză sunt...

Autor: Mihaela Pascari

27.09.2016, 07:00 2342
Piaţa forţei de muncă nu este foarte bogată în oferte de muncă pentru vorbitorii de limbi străine mai rare, precum chineza sau japoneza, însă numărul poziţiilor pentru  care va fi necesară cunoaşterea unei astfel de limbi va creşte în următorii ani, iar cei care cunosc una dintre aceste limbi îşi vor găsi cu uşurinţă un loc de muncă.
 
„Am discutat cu reprezentanţii companiilor din piaţă şi i-am întrebat dacă sunt în căutare de vorbitori de limbi străine precum cea japoneză sau chineză, iar ei spun că urmează să se deschidă mai multe departamente pentru aceste limbi în România. Departamentele de la noi din ţara sunt mici şi cu foarte puţini oameni. Urmează să fie o explozie şi în această piaţă“, a spus Eduard Paştalac, preşedintele Asociaţiei Studenţilor la Limbi Străine (ASLS).
 
Vorbitorii de limbi străine câştigă din ce în ce mai mult teren pe piaţa muncii, iar salariile cu care îi ofertează companiile îi influenţează şi pe tinerii absolvenţi de liceu să se înscrie la o facultate de profil. Spre exemplu, salariul unui traducător sprecializat pe o limbă asiatică sau arabă porneşte de la 1.000 de euro brut pe lună şi poate ajunge şi la 4.000 de euro brut pe lună, potrivit informaţiilor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO