Profesii

Korn/Ferry: Pietele financiare isi revin, insa piata muncii se va vindeca mai greu

Korn/Ferry: Pietele financiare isi revin, insa piata muncii se va vindeca mai greu
15.11.2009, 23:20 31

Executivii din 70 de companii din toata lumea spun ca tendintade crestere pe care piata bursiera a avut-o in ultimele luni dupaminimul din martie nu va atrage dupa sine o imbunatatire asituatiei de pe piata muncii, arata un studiu al institutuluiKorn/Ferry, cea mai mare companie de executive search din lume.

"Situatia de pe piata muncii ar putea imprima un trend negativpe pietele financiare la iesirea din recesiune. Companiile facangajari de sus in jos, iar pozitii de senior executive suntocupate foarte usor, deoarece cauta sa atraga si sa retina cele maibune echipe de lideri pentru a iesi din recesiune, si abia dupacateva luni mai angajeaza personal pe alte pozitii. Ar trebui sa neasteptam la o imbunatatire lenta si constanta a pietei muncii, insanu cu ascensiunea pe care am vazut-o pe pietele financiare", spuneCharles Tseng, presedinte pe divizia din zona Asia-Pacific ainstitutului Korn/Ferry International.

Managerii de top au o atitudine mult mai buna fata de directiilein care a evoluat economia, insa preocuparile cu privire lasituatia de pe piata muncii persista.

Totusi, majoritatea executivilor sustin ca piata muncii varamane in urma fata de pietele financiare in ceea ce privesteevolutia pozitiva.

Cand au fost intrebati cum se poate descrie cel mai bineeconomia mondiala, 40% din executivi au raspuns ca aceasta se aflain stadiul de "vindecare", comparativ cu rezultatele din martie,cand numai 13% din executivi credeau acest lucru.

De asemenea, un procent semnificativ, de 71% din executivi,considera ca evolutia buna a actiunilor companiilor listate labursa va continua si pana la sfarsitul acestui an.

Cu toate acestea, majoritatea executivilor (60%) considera castarea economica actuala este negativa, cu un procent de 39% care oconsidera o "recesiune severa", iar 4% o numesc "depresiuneeconomica". Totusi procentul managerilor care au o perceptienegativa asupra starii economiei este semnificativ mai scazut fatade rezultatele obtinute in luna martie, cand starea economica de"recesiune severa" era resimtita de doua treimi dinrespondenti.

Executivii considera ca informatiile referitoare la piata munciireprezinta indicatorul economic cu cea mai mare acuratete (42%),urmat de atitudinea consumatorilor si rezultatele sondajelor deopinie, productia si evolutia de pe piata bursiera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO