Profesii

Lucian Anghel, fost vicepreşedinte al Exim Banca Românească, a fost recrutat de Libra Bank pe poziţia de director general adjunct

Lucian Anghel, fost vicepreşedinte al Exim Banca...

Autor: Liviu Popescu

26.10.2023, 11:18 2932

Lucian Anghel, care a condus Banca Românească din ianuarie 2020 până în decembrie 2022, iar ulterior a fost vicepreşedinte al Exim Banca Românească (fosta EximBank), a fost recrutat de Libra Internet Bank pe poziţia de director general adjunct.

“Astfel, “(…) în vederea bunei funcţionări a Comitetului de Direcţie, Consiliul de Administraţie hotărăşte: În temeiul art. 18.1 din Actul Constititiv al Băncii, numeşte în funcţia de Director General Adjunct, membru al Comitetului de Direcţie al Băncii, pe dl. Anghel Lucian-Claudiu, (…). Mandatul de Director General Adjunct al domnului Anghel LucianClaudiu va fi pentru o perioadă de 4 ani, preluarea acestui mandat urmând a se face după obţinerea aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României şi după înregistrarea menţiunii la Registrul Comerţului”, se arată într-un raport Libra publicat la Bursa de Valori.

Banca are în derulare mai multe emisiuni de obligaţiuni la Bursa de Valori.

Lucian Anghel, în calitate de director general adjunct va coordona următoarele: Divizia Administrarea Riscurilor, Divizia Conformitate şi Divizia Antifraudă şi Control Intern. De asemenea, domnul Anghel Lucian-Claudiu va avea calitatea de Ofiţer de Conformitate.

“Până la obţinerea aprobării BNR, domnul Anghel Lucian-Claudiu va ocupa funcţia de Consilier Economic în subordinea Directorului General al Libra Internet Bank SA”.

 ZF a scris ieri că Exim Banca Românească (fosta EximBank), care este deţinută de stat prin Ministerul Finanţelor, a rămas în doar 2 conducători executivi – Traian Halalai, în calitate de preşedinte executiv, şi Cristian Şaitariu, vicepreşedinte, aceştia având noi mandate de doar 5 luni, - din cei 5, iar la nivelul Consiliului de Administraţie din 9 membri au fost confirmaţi doar 5. Lucian Anghel, Florian Kubinski şi Oana Ilie, care au fost vicepreşedinţi executivi, nu au primit un nou mandat sau s-au retras ei.

Înainte să fie CEO la Banca Românească, Lucian Anghel a fost preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

El şi-a început cariera în domeniul bancar în 1996 la BCR, ocupând ulterior mai multe funcţii de conducere la BCR, BCR Pensii, BCR Banca pentru Locuinţe.

Lucian Anghel a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, specializarea Informatică Economică (1996) şi are un master în informatică economică şi doctorat în cibernetică şi statistică economică (2002). A absolvit studiile post-universitare in Bank Risk Management la Georgetown University Washington DC, SUA şi Executive Development Program in Business Administration la HEC Montreal Canada & Universitatea BCR.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO