Profesii

Managerii fug din firmele care sunt „ipocrite“ vorbind despre leaderhsip şi cultură, dar care apoi îi presează să livreze rapid rezultate

Managerii fug din firmele care sunt „ipocrite“...

Autor: Adelina Mihai

28.01.2017, 07:00 523

Managerii pleacă mai uşor din companiile în care li s-a promis, la angajare, că se pune un mare accent pe dezvoltarea oamenilor, însă în realitate nu s-a întâmplat aşa, spun consultanţii în recrutare.

„Am observat în ultima perioadă că managerii sunt mai uşor de convins să facă o schimbare în carieră dacă nu se mai regăsesc în strategia organizaţiei pentru care lucrează. Şi sunt din ce în ce mai mulţi cei care vor să facă o schimbare, pentru că simt o presiune pe cifre de ceva timp şi în mod constant. Pe de altă parte, la nivel declarativ, organizaţiile lor spun că se bazează pe oameni, că îşi doresc să dezvolte oamenii pentru că numai aşa pot dezvolta businessul. Există o discrepanţă între viziunea pe care o declară companiile şi ceea ce se întâmplă în realitate“, a spus Cristina Postolache, managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Big4HR.

De altfel, rezultatele unui studiu recent realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC arată că mai mult de jumătate (52%) dintre cei care ocupă funcţia de CEO în România sunt foarte încrezători în creşterea veniturilor companiilor pe care le conduc pe termen scurt. Încrederea directorilor generali din România în rezultatele de business pe care le vor avea companiile lor anul acesta este la al treilea cel mai ridicat nivel înregistrat la nivel global, mai arată rezultatele studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO