Profesii

Mania şefiei: unu din şase angajaţi ai companiei de drumuri are funcţie de conducere

Mania şefiei: unu din şase angajaţi ai companiei de...

Autor: Andreea Neferu

14.08.2014, 00:05 260
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), una dintre cele mai „bogate“ instituţii din ţară, cu un buget de 1,5 miliarde de euro anul acesta, avea la finalul lunii iulie 5.998 de angajaţi, dintre care 1.075, adică 18%, era reprezentat de personal de conducere, potrivit datelor transmise de compania de drumuri la solicitarea ZF.
 
Cu alte cuvinte, circa unu din şase angajaţi ai CNADNR are o funcţie de conducere. CNADNR include în categoria personal de con­du­cere atât directori regionali, şefi de departa­mente, şefi compartimente sau şefi de birouri, cât şi directori adjuncţi.
 
Din cei aproape 6.000 de salariaţi ai companiei de drumuri, puţin peste 2.700 sunt muncitori, având în vedere că CNADNR realizează uneori şi lucrări în regie proprie. Este cazul centurii de sud a Capitalei, unde compania de drumuri a început să facă pe cont propriu plombări în şoseaua plină de cratere, după ce în luna iunie a reziliat cele trei contracte pe care le încheiase cu mai mulţi constructori pentru reabilitarea şi lărgirea la 4 benzi a jumătăţii de sud a drumului ocolitor al Bucureştiului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO