Profesii

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România: astăzi, Sebastian Kulczyk, moştenitorul imperiului Kulczyk Investments

Sebastian Kulczyk. Foto: wikipedia

Sebastian Kulczyk. Foto: wikipedia

Autor: Cristina Roşca

17.04.2017, 10:00 1123
Sebastian Kulczyk şi sora sa Dominika sunt moştenitorii unei averi de 3,6 mld. dolari, construită de tatăl lor care a decedat în 2015. Această avere îi poziţionează pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din Polonia, potrivit topului realizat de revista americană Forbes. În clasament îşi mai fac loc doar alţi trei polonezi şi un singur român, Ion Ţiriac pe poziţia 1.795.
 
Clasamentul este condus de Bill Gates (Microsoft), Warren Buffett (Berkshire Hathaway) şi Jeff Bezos (Amazon). Sebastian şi Dominika Kulczyk ocupă poziţia 522 la nivel mondial în clasamentul Forbes. 
 
Familia miliardarului polonez Jan Kulczyk a moştenit imperiul Kulczyk Investments, cu afaceri în domenii precum telecomunicaţii, petrol sau bere. Jan Kulczyk, cel mai bogat om din Polonia, a decedat în vara lui 2015 la 65 de ani în urma unor complicaţii apărute în intervenţia chirurgicală pe care a suferit-o, lăsând însă în urmă o avere estimată la 3,6 mld. dolari. El îşi lăsase însă businessul pe mâinile fiilor încă din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO