Profesii

Peste 2.000 de joburi scoase la concurs în aprilie

Autor: Adelina Mihai

21.03.2011, 23:52 102

Genpact, BRD, BCR, Teamnet, Freescale, Ericsson, IBM, Michelinsau Google sunt doar câteva dintre cele 90 de companii care au scosla concurs 2.250 de joburi la începutul lunii aprilie în cadrultârgului de joburi "Angajatori de top". La acest târg bianualparticipă, în medie, câte 10.000 - 15.000 de persoane.

"Recrutăm pentru 40 de poziţii tehnice, atât pentru funcţiijunior, cât şi pentru poziţii mai specializate, cum ar fi cea deembedded software engineer. Candidaţii ideali sunt absolvenţi aiFacultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că, de regulă,aceştia au şi ceva experienţă acumulată în facultate", susţineAdrian Lupulescu, Eastern Europe HR Manager al FreescaleSemiconductor România, filiala unuia dintre cei mai mariproducători mondiali de semiconductori.

Candidaţii care participă, de obicei, la acest târg suntinteresaţi, în special, de joburile în domeniul bancar (26%) şi dejoburile în domeniul IT&C, arată un studiu al companiei deconsultanţă în resurse umane Catalyst Solutions, organizator altârgului, realizat pe un eşantion de 500 de participanţi. În ceeace priveşte motivele, 65% caută de fapt ofertele de joburi, în timpce pe 30% îi atrage reputaţia companiilor participante. Deasemenea, aproape unu din trei vizitatori la târg (27%) vor doar săprospecteze piaţa.

"Intenţionăm ca anul acesta să ne extindem echipa cu cel puţin35 de persoane, depăşind astfel creşterea de anul trecut. Căutămatât specialişti IT seniori, cât şi tineri cu o experienţă de 2-3ani sau aflaţi la început de carieră. Căutam persoane cu profiltehnic, pentru a lucra pe proiecte de dezvoltare software (înspecial cu cunoştinţe de Java, CĂĂ sau Oracle), de testare sau desuport tehnic hard­ware şi software", a spus Gheorghe Pasc,directorul general al furnizorului local de consultanţă şi serviciiIT InCrys. Pentru toate posturile scoase la concurs de aceastăcom­panie este obligatorie cunoaşterea limbii engleze, iar pentruunele dintre ele se cere şi o a doua limbă straină, cum ar figermana, franceza, italiana sau spaniola. Unul dintre cei maiactivi angajatori din acest an rămâne şi fur­nizorul de servicii detip BPO (Business Process Outsourcing) Genpact, care, după ce afăcut anul trecut câteva sute de angajări şi a ajuns la 1.500 desalariaţi în România, va face până la sfârşitul anului încă 200 denoi recrutări. De altfel, o mare parte dintre joburile scoase laconcurs se adresează, în principal, candidaţilor cunoscători delimbi străine, precum germană, franceză, italiană, spaniolă,olan­de­ză, cehă, slovacă, portugheză, rusă sau sue­deză.

"Având în vedere că proiectele actuale sunt în continuădezvoltare şi avem deja noi proiecte pentru care trebuie să formămechipe, estimăm că vom avea deschise în jur de 30 de poziţii.Totodată, în următoarele luni ne aşteptăm ca peste 100 de persoanesă ni se alăture", a spus Silvia Vochiţă, HR specialist în cadrulfirmei de call-center Callpoint.

Târgul "Angajatori de top", aflat la cea de-a zecea ediţie, seva desfăşura în perioada 8-9 aprilie la Sala Palatului dinCapitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO