Profesii

Prea multe “foste” locuri de muncă în CV pot scădea şansele unui manager de a fi chemat la un interviu de angajare

Prea multe “foste” locuri de muncă în CV pot...

Autor: Corina Mirea

31.12.2012, 12:08 1487

În cazul în care un manager îşi face un obicei din a schimba locul de muncă, iar în CV-ul său figurează mai mult de patru joburi în companii diferite unde nu a stat mai mult de doi ani, şansele sale de a fi chemat la un interviu "face to face" ar putea scădea considerabil, spune Mădălina Bălan, managing partener în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane HART Consulting.

"Ca angajator, aş putea crede că fie acel manager face alegeri nu tocmai inspirate, ceea ce îmi scade încrederea în capacitatea sa de a gestiona o echipă sau un business. De altfel, aş putea crede că fie este o problemă de relaţionare, fie că este o persoană foarte oportunistă, care la prima ofertă salarială mai mare ar fi dispusă să plece din companie", explică ea.

În acelaşi timp, prea multe locuri de muncă la activ pentru un manager, deşi asigură experienţă profesională şi experienţă în business, pot fi în dezavantajul acestuia, în condiţiile în care rezultatele sale se măsoară prin eficienţa echipei din subordine.

"Un manager se evaluează prin impactul pe care îl are asupra companiei şi asupra echipei pe care o conduce. În condiţiile în care acesta stă doar unul sau doi ani în organizaţia respectivă, este greu de crezut că se mai poate măsura aportul pe care l-a avut cât timp a ocupat funcţia de conducere", precizează Bălan.

Pe de altă parte, există şi cazuri în care unii angajatori se confruntă cu o problemă de loialitate sau de prea multă stabilitate atunci când ajung în faţa unui CV în care există o singură experienţă profesională a candidatului. Lucru ce ar putea duce, de asemenea, la o diminuare a şanselor unui manager "prea stabil" de a îşi schimba locul de muncă sau chiar de a fi chemat la un interviu de angajare.

"Aici lucrurile sunt puţin mai complicate, pentru că pe de-o parte vrei un om care nu îşi schimbă locul de muncă doar pentru un plus la salariu, însă ca angajator, nu îţi doreşti nici un om care să fie prea«impregnat» de o altă cultură organizaţională. Un astfel de manager ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda şi integra în noul mediu", mai spune Mădălina Bălan.

Sunt însă şi situaţii când schimbările dese ale unui loc de muncă sau, mai bine spus, ale unui post sunt benefice - dacă acestea au loc în cadrul aceleiaşi companii, în urma unor promovări, managerii ar putea avea chiar mai multe şanse de a fi chemaţi la un interviu de angajare.

"Dacă schimbările au loc în cadrul unei singure companii, atunci lucrurile se schimbă, pentru că acest «obicei» este fondat până la urmă şi demonstrează unui angajator că managerul respectiv are potenţialul şi motivaţia necesară care îl recomandă pentru un post de lider", adaugă Bălan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO