Profesii

Probleme la examenul de rezidenţiat:Grilele de concurs au fost scanate greşit.Lucrările, recorectate

Probleme la examenul de rezidenţiat:Grilele de concurs...

Autor: Mihaela Gidei, Oana Despa

19.11.2017, 17:32 191

Concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie a fost organizat, duminică, în mai multe centre universitare, unul dintre acestea fiind cel din Capitală. Mai mulţi participanţi la examen au reclamat faptul că scanarea lucrărilor a fost făcută greşit, motiv pentru care au obţinut punctaje mai mici.

O comisie specială verifică problemele ridicate de participanţii la Rezidenţiat, iar lucrările vor fi recorectate.

„Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidenţiat Bucureşti în timpul procedurii de scanare grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucureşti. Ministrul Sănătăţii a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidenţiat, secretarul de stat Corina Pop, despre situaţia creaţă şi a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât niciun candidat să nu fie nedreptăţit”, arată Ministerul Sănătăţii, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Oficialii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală susţin că toţi studenţii nemulţumiţi de punctaje trebuie să depună contestaţii.

„În momentul acesta se corectează. Nu s-a terminat încă de corectat. Dacă un candidat a reclamat aşa ceva, întrebaţi: ai depus contestaţii? În momentul acesta se corectează, respectivii candidaţi ce să reclame, dacă ei nu au rezultate? Se corectează, o să vina rezultate şi apoi, însă, să depună contestaţiile”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al UMF „Carol Davila” Bucureşti, Valentin Mateescu.

Mai mulţi participanţi la concursul de rezidenţiat s-au plâns că au obţinut punctaje mai mici decât se aşteptau.

„Au fost nişte probleme cu scanerele, motiv pentru care unii colegii încă sunt la centrul de examen”, explică o participantă la concurs.

„Ştiu că a fost un coleg care a luat un punctaj mic, de 400 de puncte, şi, de fapt, scrisese de mai mult. Ştia de cât învăţase şi considera că trebuia să ia 800 şi ceva. Acum vor fi contestaţii, lucrurile se vor clarifica probabil. Poate a fost o eroare de sistem. Nu a fost ceva binevenit”, a declarat Nadejda Bârlădeanu, unul dintre participanţii la concursul de rezidenţiat.

Ministerul Sănătăţii a organizat, duminică, concursul de rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, care a avut loc decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

În sesiunea din acest an, au fost scoase la concurs 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri şi posturi pentru farmacie, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).

Conform sursei citate, anul acesta, numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi solicitările unităţilor sanitare.

Concursul de duminică s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secţiunea Rezidenţiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO