Profesii

Producătorii de alimente şi băuturi au reluat recrutările

Producătorii de alimente şi băuturi au reluat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Cristian Hostiuc

11.11.2015, 00:07 1009

Angajările din industria alimentară şi a băuturilor, care ge­nerează anual afaceri de 50 mld. lei, au fost reluate în acest an după scăderi continue în anii de criză, primele două tri­mestre aducând o creştere a numărului de salariaţi din sector.

În criză, acest sector a pierdut circa 30.000 de oameni, ajungând anul trecut la aproximativ 175.000 de salariaţi. Moto­rul relansării angajărilor din industrie a fost reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator începând cu luna octombrie a anului trecut, dar şi optimismul adus de reducerea TVA la alimente începând cu luna iunie a acestui an.

„Una dintre cele mai bune decizii luate în ultimii ani este re­ducerea CAS. Din momentul în care CAS s-a redus am ajuns la 2.200 de salariaţi faţă 1.800 de angajaţi la finalul anului trecut. În plus, banii aceştia care ne-au rămas, i-am fo­losit la creş­terea salariilor, ceea ce a ajutat la majorarea mul­ţumirii sa­la­riaţilor şi implicit la o îmbunătăţire a pro­duc­ti­vi­tăţii an­ga­ja­ţi­lor“, a declarat Radu Timiş, preşedinte şi ac­ţionar Cris-Tim, unul dintre cele mai mari grupuri din industria alimentară locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO