Angajările din industria alimentară şi a băuturilor, care generează anual afaceri de 50 mld. lei, au fost reluate în acest an după scăderi continue în anii de criză, primele două trimestre aducând o creştere a numărului de salariaţi din sector.
În criză, acest sector a pierdut circa 30.000 de oameni, ajungând anul trecut la aproximativ 175.000 de salariaţi. Motorul relansării angajărilor din industrie a fost reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator începând cu luna octombrie a anului trecut, dar şi optimismul adus de reducerea TVA la alimente începând cu luna iunie a acestui an.
„Una dintre cele mai bune decizii luate în ultimii ani este reducerea CAS. Din momentul în care CAS s-a redus am ajuns la 2.200 de salariaţi faţă 1.800 de angajaţi la finalul anului trecut. În plus, banii aceştia care ne-au rămas, i-am folosit la creşterea salariilor, ceea ce a ajutat la majorarea mulţumirii salariaţilor şi implicit la o îmbunătăţire a productivităţii angajaţilor“, a declarat Radu Timiş, preşedinte şi acţionar Cris-Tim, unul dintre cele mai mari grupuri din industria alimentară locală.