Profesii

Profi vrea să angajeze încă 500 de oameni

Profi vrea să angajeze încă 500 de oameni

Autor: Cristina Roşca

23.06.2014, 00:05 234
Investiţiile în automatizarea pro­ce­selor, în deschiderea unui nou centru lo­gistic la Ploieşti şi a unei platforme de legume-fructe lângă Bucureşti au con­tribuit la creşterea cifrei de afaceri cu peste 25%, la 1,4 mld. lei (329 mil. euro) anul trecut a lanţului de supermarketuri Profi, controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors.
 
„La Ploieşti am deschis un al doilea centru logistic pentru a îmbunătăţi rutele de aprovizionare din sudul şi estul ţării, iar lângă Bucureşti a fost inaugurată o platformă de legume şi fructe. Mai mult, am continuat înlo­cui­rea vechiului sistem de case de marcat cu unul nou, proces început în anul an­terior“, spun reprezentanţii lanţului de magazine.
 
Creşterea cifrei de afaceri vine şi pe fon­dul unei expansiuni agresive, com­pania inaugurând peste 60 de magazine noi în 2013, ajungând la finalul anului trecut la o reţea de 204 unităţi.
 
Pentru 2014 retailerul vrea să con­tinue expansiunea într-un ritm similar celui din 2013, urmând a ajunge la aproximativ 270 de supermarketuri. În prezent Profi are 228 de magazine şi este al doilea cel mai extins jucător din comerţul modern, după Mega Ima­ge. Compania are circa 5.500 de an­ga­jaţi în prezent şi vrea să mai anga­jeze până la finalul anului alte 500 de per­soa­ne. Cei mai mulţi angajaţi din retail sunt casieri şi manipulanţi marfă şi au sa­larii ce nu depăşesc de multe ori 1.000-1.500 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO