Profesii

Profil: Intr-un astfel de job nu trebuie sa te gandesti niciodata ca le stii pe toate

Profil: Intr-un astfel de job nu trebuie sa te gandesti niciodata ca le stii pe toate

Adrian Niculescu, corporate real estate broker si business development manager, Euroest

26.05.2008, 00:15 52

Un broker functioneaza ca un intermediar intre vanzator si cumparator, dar si ca o persoana aflata tot timpul in cautare de vanzatori, care doresc sa vanda, si cumparatori, care doresc sa faca achizitii.
"Un broker in domeniul imobiliar pe segmentul corporate are in vedere gestionarea unor conturi importantante cum sunt cele ale dezvoltatorilor cu portofolii mari sau ale fondurilor de investitii. Totodata, intretin colaborari la cel mai inalt nivel cu alte agentii imobiliare din tara si strainatate si ma implic in tranzactii complexe cu valori foarte mari", spune Adrian Niculescu, corporate real estate broker al agentiei imobiliare Euroest. Pe langa postul de broker, Niculescu detine si functia de business developer manager si se poate spune ca ambele activitati se intrepatrund.
Al doilea job presupune dezvoltarea si gasirea de noi nise de piata, initierea si construirea de parteneriate strategice, precum si intuirea directiilor pietelor, cu scopul de a fi unul dintre motoarele de crestere ale companiei pe viitor. Acest gen de activitati presupune interactiunea cu persoane ce detin functii importante in diverse structuri. "Pe langa un background solid in real estate, sunt extrem de necesare cunostinte de limbi straine, PR si comunicare, marketing, economie, management strategic si people management. Niciodata nu trebuie sa te gandesti ca le stii pe toate sau ca un astfel de job ar putea fi unul de la 9:00 la 17:00, dupa care poti sa rupi usa", afirma Niculescu.
Ziua de lucru a reprezentantului Euroest debuteaza cu citirea presei economice, atat in versiune print, cat si online. Sunt programate si au loc apoi intalniri cu colaboratorii sau cu clientii Euroest si se promoveaza ofertele colegilor catre potentialii clienti interesati si sunt gestionate atat cererile, cat si ofertele primite.
"Separat de promovarea directa a ofertelor, in fiecare miercuri editez un newsletter electronic in care investitorii strategici sunt anuntati asupra oportunitatilor investitionale ale momentului si negociez oferte de preluare in exclusivitate pentru proiecte rezidentiale si de birouri, impreuna cu colegii mei specializati", mentioneaza Niculescu
Din pozitia de business development manager, Niculescu ii este subordonat CEO-ului Euroest, Dragos Dragoteanu, si colaboreaza direct atat cu managerii departamentelor proiecte exclusive, residential secondary market, terenuri, industrial si birouri, cat si cu managerii punctelor de lucru din Bucuresti, Brasov, Constanta, Valea Prahovei si Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO