Profesii

Raiffeisen Bank prelungeşte mandatul de CEO al lui Zdenek Romanek până la 31 ianuarie 2025

Raiffeisen Bank prelungeşte mandatul de CEO al lui...

Autor: Liviu Popescu

10.04.2023, 19:25 224

Raiffeisen Bank, instituţie de credit cu mai multe emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat luni seară că mandatul de preşedinte executiv (CEO) al lui Zdenek Romanek a fost prelungit până la 31 ianuarie 2025.

Zdenek Romanek a preluat funcţia de CEO al băncii în noiembrie 2021, iar în martie 2022 a primit aprobarea Băncii Naţionale a României (BNR). În martie anul trecut, Steven van Groningen şi-a încheiat mandatul de preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank după ce s-a aflat la conducerea băncii timp de 20 de ani.

Zdenek Romanek este un bancher cu o experienţă de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asigurări, investiţii) şi consultanţă de management, cu expunere internaţională, atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi în Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore şi Hong Kong). În ultimii şase ani, a fost membru al Comitetului Director şi vicepreşedinte retail la Slovenska Sporitelna, unde a coordonat transformarea digitală a băncii, iar la nivelul grupului Erste a participat la strategia şi transformarea digitală şi a condus activitatea de bancassurance.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa românească a grupului austriac cu acelaşi nume, anticipează pentru 2023 un profit în creştere faţă de 2022 şi îşi propune să depăşească piaţa cu privire la creditare, avansul venitului operaţional urmând să fie moderat.

În anul 2022, profitul net al Raiffeisen Bank a crescut cu 57% faţă de 2021, până la 1,23 mld. lei (circa 250 mil. euro), banca având 5.000 de angajaţi. În aceste condiţii, dintr-un simplu calcul reiese un profit net pe angajat de 50.000 de euro/an la Raiffeisen Bank, respectiv 4.200 euro pe lună.

Banca românească cu capital austriac vrea să includă tot profitul net din 2022, de 1,23 mld. lei, în rezultatul reportat al băncii şi va amâna, deocamdată, distribuirea de dividende în 2023 mizând pe o prudenţă crescută în privinţa menţinerii unui nivel optim al fondurilor proprii.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO