Profesii

Războiul de pe piaţa românească a muncii se duce pentru inginerii înalt calificaţi, nu pentru muncitori

Războiul de pe piaţa românească a muncii se duce...

Autor: Bogdan Alecu

07.09.2015, 00:07 5709

Rolf Breidenbach, CEO şi preşedinte al grupului german Hella, cu afaceri de 5,3 miliarde de euro şi aproape 31.000 de angajaţi în 35 de ţări, spune că pe piaţa locală există un adevărat război între producătorii din industria auto pentru ingineri şi în general pentru muncitori calificaţi. Hella România este unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de circa 190 mil. euro.

În 2015 s-au împlinit zece ani de când Hella a decis să investească în România, iar astăzi 2.500 de ingineri lucrează în cele trei divizii principale, Aftermarket, Centru Corporate şi Electronică. „Considerăm că este foarte important ca Executivul de la Bucureşti să susţină sistemul educaţional din România şi mai mult decât în prezent astfel încât pe piaţa forţei de muncă să fie disponibili mai mulţi oameni bine calificaţi. În ziua de azi ne confruntăm cu un «război» tot mai mare pentru talente, în special pentru ingineri înalt calificaţi“, a spus Breidenbach.

Cu doar unu din opt români între 15 şi 74 de ani care a terminat o facultate, România se confruntă acum cu o criză a inginerilor, motiv pentru care companii precum Hella, Dacia, Continental sau Daimler se implică direct în sistemul de învăţământ, în timp ce guvernul preferă să ofere subvenţii companiilor ce recrutează forţă de muncă necalificată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO