Profesii

Şi-a început cariera în modă, s-a îmbogăţit din petrol şi a devenit prima femeie cancelar a ţării

Şi-a început cariera în modă, s-a îmbogăţit din...

Autor: Business Magazin

20.08.2017, 14:00 681

Afacerista nigeriană este una dintre cele mai bogate femei din Africa şi una dintre cele mai înstărite femei de culoare din lume. Deşi a început cu afaceri în domeniul modei, s-a implicat de-a lungul timpului şi în alte domenii. Astăzi este directoarea grupului The Rose of Sharon şi vicepreşedintele executiv al Famfa Oil Limited. În 2014, Alakija a devenit cea mai bogată femeie din Nigeria, iar astăzi are o avere estimată la 1,62 miliarde de dolari.

Folorunsho Alakija s-a născut în 1951, în Ikorodu, Lagos, în Nigeria, iar la şapte ani a fost trimisă în Regatul Unit pentru învăţământul primar, unde a urmat şcoala de fete Hafodunos Hall din Llangernyw, în Ţara Galilor. După ce s-a întors în Nigeria a urmat Liceul Musulman Sagamu Ogun State, iar apoi a plecat iar în străinătate pentru a continua studiile la Colegiul Central din Pitman, Londra, şi a învăţa designul de modă la American College.

Alakija şi-a început propria afacere punând bazele unei companii de croitorie, Stitches Supreme, iar perseverenţa i-a fost răsplătită. Având inspraţia să se axeze pe o nişă, compania sa a crescut considerabil, iar Alakija i-a schimbat numele în The Rose of Sharon House of Fashion. Ulterior, a devenit preşedintele Asociaţiei Designerilor de modă din Nigeria (FADAN), unde şi-a lăsat amprenta şi a promovat prin toate mijloacele cultura nigeriană, mai ales prin stilul personal. Mai târziu, a fost selectată ca vicepreşedinte al Consiliului Patrimoniului Naţional şi al Fondului pentru Arte de către guvernul federal din Nigeria.

Citiţi continuarea pe businessgamazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO