Profesii

Locuri de munca Germania - joburi platite cu 800 de euro/luna

Locuri de munca Germania - joburi platite cu 800 de...

Autor: Corina Mirea

16.04.2013, 14:24 7011

Angajatorii au scos la concurs în prima jumătate a acestei luni aproape 2.400 de locuri de munca in Germania pentru românii care vor să lucreze în străinătate, un număr insuficient pentru a acoperi cererea de pe piaţa muncii, având în vedere că numărul românilor care au aplicat pentru aceste locuri de muncă este de circa 4,5 ori mai mare, potrivit datelor oferite de site-ul de recrutare online Tjobs.ro.

Cele mai multe oferte de muncă venite din partea agenţiilor de recrutare din Germania (cele care selectează angajaţii pentru companiile nemţeşti) se adresează fie medicilor, fie candidaţilor care sunt dispuşi să lucreze ca îngrijitori pentru persoane vârstnice.

Salariile pentru care românii pot pleca să lucreze în Germania variază între 800 şi 1.200 de euro net pe lună în cazul celor care vor să se angajeze pe posturi de îngrijitori şi între 4.000 şi 10.000 de euro net pe lună în cazul medicilor, conform anunţurilor de recrutare postate pe site-ul Tjobs.ro. În prezent, există 100 de joburi disponibile pentru medici de diferite specializări şi 50 de poziţii pentru îngrijitori.

Pentru a obţine un loc de muncă scos la concurs de unul dintre angajatorii din Germania candidaţii trebuie să cunoască limba germană, cel puţin la nivel de începător pentru postul de îngrijitor sau să aibă certificat de conformitate şi să cunoască limba germană la nivel avansat în cazul medicilor.

Locurile de muncă în Germania pentru medici şi îngrijitori reprezintă 45% din totalul joburilor scoase la concurs pentru românii care vor să muncească în Germania, ţara aflată pe locul trei într-un top al celor mai multe poziţii vacante postate pe site-ul Tjobs.ro, după Marea Britanie şi Grecia.

Printre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de recrutare online se numără BestJobs, eJobs, MyJob, Hipo.ro sau Jobsinro.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO