Profesii

Webometrics - Ranking Web of Universities: Academia de Studii Economice din Bucureşti se clasează în primele 10% universităţi din lume

Webometrics - Ranking Web of Universities: Academia de...

Autor: Cristina Bellu

09.02.2024, 16:00 72

Academia de Studii Economice din Bucureşti s-a clasat în primele 10% universităţi din lume, ocupând locul 1.095 dintr-un total de 11.989 de instituţii, potrivit celui mai recent clasament internaţional Webometrics - Ranking Web of Universities, realizat de Cybermetrics (Spania).

Pe plan local, ASE şi-a continuat trendul ascendent, urcând pe locul trei din 102 instituţii clasificate, în timp ce în Europa ocupă locul 432 din 6.009 de instituţii.

“Clasamentul mondial Ranking Web of Universities este dedicat reflectării poziţiei universităţii în mediul online, pe baza evaluării cu acurateţe a activităţilor desfăşurate”, spun reprezentanţii ASE .

Cele 3 categorii de indicatori analizaţi pentru realizarea clasamentului au fost: vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universităţii (50% în scorul final al universităţii); numărul de lucrări ştiinţifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii ştiinţifice (40% în scorul final al universităţii) şi numărul cumulat de citări ale primilor 310 cei mai citaţi profesori/cercetători dintr-o universitate (10% în scorul final al universităţii).

Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO