Profesii

Zentiva: Am început să recrutăm tineri încă de pe băncile liceelor, pentru a asigura transferul de generaţii în fabrică

Zentiva: Am început să recrutăm tineri încă de pe...

Autor: Adelina Mihai

14.07.2013, 20:53 222
Producătorul de medicamente Zentiva, care are o fabrică în Bucureşti în care lucrează peste 400 de oameni, investeşte de doi ani în programe de pregătire a tinerilor, fie că sunt elevi din licee tehnice sau studenţi, pentru ca aceştia să fie suficient de bine pregătiţi pentru a prelua frâiele companiei în următorii ani.
 
„Am avut peste 2.500 de tineri din liceu  incluşi în programe de educaţie în ultimii doi ani, la care se adaugă încă 100 de tineri din facultăţi. Ne-am dat seama că suntem o populaţie matură, media de vârstă a crescut mult şi am ajuns să avem destul de mulţi seniori, de peste 40 de ani. Uitându-ne la planurile de dezvoltare viitoare a fabricii, ne-am dat seama că avem nevoie de tineri, de aceea îi căutăm încă din liceu“, a explicat Angela Posdărăscu, directorul de resurse umane al Zentiva.
 
La începutul acestei luni, compania a finalizat un program prin care un număr de aproximativ 50 de tineri din colegiile tehnice din Capitală au trecut printr-un proces de selecţie în urma căruia 15 dintre aceştia au ocazia să se specializeze, în aşa fel încât la absolvirea liceului să devină angajaţi ai Zentiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO