ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Cristina Suschevici, Montessori Kids at Work: Vedem o cerere mare pentru grădiniţe private din partea ansamblurilor rezidenţiale

Un proiect ZF şi CEC Bank

Autor: Bogdan Alecu

02.05.2024, 14:00 192

♦ Noile proiecte mixte din jurul Bucureştiului reprezintă o piaţă nouă pentru grădiniţele private ♦ Fiecare dintre noile proiecte doreşte a funcţiona precum un minioraş, cu toate facilităţile necesare, de la grădiniţe şi şcoli, la centre de retail.

Cristina Suschevici a demarat businessul şi grădiniţa Montessori Kids at Work în urmă cu 10 ani, în 2014 în cartierul corporatiştilor – Avia­ţiei. Acum, în 2024, are în plan o a doua unitate într-un proiect din proximitatea Capi­talei şi vrea să meargă după cerere, în noile cartiere rezidenţiale.

„Vedem o cerere mare pe aceste ansambluri din afara Bucureştiului, care sunt formate pre­cum miniorăşele. Chiar am urmărit conferinţa voastră de acum două săptămâni şi am văzut că a fost chiar unul din topicurile care au ieşit cel mai mult în evidenţă, necesitatea instituţiilor de învăţământ în ansamblurile rezidenţiale, este ceva ce eu am intuit că se va întâmpla. Nu ştiu exact date concrete la momentul acesta, dar are sens până la urmă. Adică chiar are sens, pentru că oamenii petrec foarte mult timp în drumul de acasă, la şcoală. Sunt din ce în ce mai multe an­sambluri rezidenţiale şi este nevoie să diferenţieze şi să oferă ceva mai mult. Mai ales că sunt structu­rate sub formă de mini oraş, ar trebui să aibă şi facilităţi de mini oraş. Şi oamenii să aibă acces mai uşor la orice au nevoie din serviciile conexe. De asta ne-am şi orientat către zona asta“, a spus Cristina Suschevici, fondatoarea Montessori Kids at Work în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Ea explică faptul că proiectul din cartierul rezidenţial va fi unul realizat în parteneriat, miza fiind serviciul oferit.

„Noi ne-am orientat către directia în care facem parteneriatul cu dezvoltatorul, iar costurile sunt suportate de ambele părţi, nu doar de noi. Este o investiţie minimă de bază care pleacă de la circa 30-40 de mii de euro“, a spus fondatoarea.

Investiţia în grădiniţa Montessori au ajuns din 2014 şi până în prezent la circa 300.000 de euro, o parte importantă din sumă fiind alocată dotării spaţiului cu materialele specifice şi trainingul educatorilor în această metodă pedagogică

„Am început iniţial în primul an cu investiţia de 80.000 de euro, care mi-a ajuns undeva la 6 luni şi adăugăm formările profesionale, asta pentru că pedagogia Montessori, fiind o pedagogie care este ştiinţifică, are la bază neurologia. Toate materialele care sunt folosite ca instrumente de învăţare sunt de asemenea ştiinţifice, de asta se numeşte metoda Montessori. Sunt doar câteva în lume care sunt aprobate de standardele AMI, Montessori International, şi atunci implicit sunt foarte scumpe. Iar o formare pentru o persoană costă între 10.000 şi 18.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO