Proprietăţi

Cât spun că va mai valora casa ta "greii" industriei imobiliare

Cât spun că va mai valora casa ta "greii" industriei imobiliare

Autor: Ionuţ MORARIU

28.03.2011, 13:38 64

Stagnare sau o scădere de cel mult 15%. În acest interval vaevolua în 2011 preţul apartamentelor, au declarat pentru gânduljucători importanţi ai pieţei rezidenţiale locale.

Creşterea economică, nivelul dobânzilor saueventuale modificări aduse programului "PrimaCasă" se numără printre factorii care arputea avea un impact semnificativ asupra numărului de tranzacţiirealizate, precum şi asupra nivelului la care acestea se vorîncheia.

Notă discordantă face opinia omului de afaceri Ion Ţiriac, careafirma că ne aflăm în faţa unui minim al preţului locuinţelor şi cărevenirea pieţei de profil este iminentă. "Cu o condiţie",precizează însă Ţiriac.

"Preţurileapartamentelor din Bucureşti au scăzut anul trecut cu 10%-15%.Pe segmentul vechi, preţurile apartamentelor dinCapitală vor mai scădea în 2011 cu maximum 10%, existândpremise reale şi pentru o stabilizare", spune Alexandru Pricop,managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.El subliniază însă că evoluţia preţurilor pe segmentul rezidenţialva depinde în primul rând de eventuala stabilizare economică şi decreşterea consumului. Şi viitorul programului guvernamental "PrimaCasă" are un impact deosebit asupra pieţei. "În lipsa unei variantenoi a programului Prima Casă, este posibil ca preţurile să scadă pesegmentul nou cu mai mult de 15%", a adăugat Pricop. Citiţi maimult despre cât spun că va mai valora casa ta "greii" industrieiimobiliare pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO