Proprietăţi

Câţi bani a produs în 2013 Cluj Arena, primul stadion profitabil din România

Câţi bani a produs în 2013 Cluj Arena, primul stadion...

Autor: Vlad Măcicăşan

22.01.2014, 17:20 2352

Cluj Arena anunţă primul an cu profit operaţional pentru investiţia de peste 30 de milioane de euro. Conform surselor ProSport este vorba de aproximativ 10 de milioane de lei.

Cluj Arena se transformă într-un mall atunci când nu găzduieşte meciuri, oferind de la mâncare la party-uri, nunţi sau preselecţii pentru concursuri celebre. Nemţii l-au inspirat pe directorul Cluj Arena, Radu Raţiu, să găsească întrebuinţări dintre cele mai ciudate pentru un stadion, dar care să aducă un profit important. Pe 2013 acesta ajunge la peste două milioane de euro.

Stadioanele moderne au devenit la fel de vii şi între competiţii. Sunt centre comerciale, culturale sau de afaceri. Oficialii de la „Cluj Arena“ sunt primii din România care au acceptat că un stadion nu trebuie să se confunde cu o întrecere sportivă şi că nu are nevoie permanent de bani de la stat pentru a supravieţui. Un stadion modern se întreţine singur, iar anul trecut, arena clujeană a demonstrat acest lucru.

Citiţi articolul integral pe www.prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO