Proprietăţi

Dezvoltarea unui complex imobiliar în Kisselef a fost stopată

Autor: Mediafax

22.06.2012, 00:00 769

Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv şi irevocabil autorizaţiile de desfiinţare pentru imobilele din şoseaua Kiseleff nr. 45 A şi B, două case interbelice pe locul cărora proprietara dorea construirea unui complex imobiliar, în urma unei acţiuni introduse de Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul".

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat pe 18 iunie 2012 în dosarul 36904/3/2011 şi a anulat definitiv şi irevocabil autorizaţiile de desfiinţare pentru imobilele din şos. Kiseleff 45 A şi B. Tribunalul Bucureşti se pronunţase în acelaşi sens pe 24 ianuarie anul acesta. Imobilele din Kiseleff 45 A şi B sunt construite între 1920 şi 1927 şi se află pe un teren pe care se găseşte o copie în miniatură a grădinilor din Versailles.

Proprietara lor (în urma cumpărării drepturilor litigioase), avocata Lucia Cherecheş, a dorit demolarea întregului ansamblu şi construirea în locul acestuia a unui complex imobiliar. Aceasta l-a obligat prin hotărâre judecătorească pe primarul Sectorului 1 să emită autorizaţii de desfiinţare pentru cele două imobile pe 15 februarie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO