Proprietăţi

“Greii” din construcţii vin din Capitală şi din Moldova

“Greii” din construcţii vin din Capitală şi din Moldova

Autor: Andreea Neferu

27.08.2011, 12:10 1408

Topul celor mai mari zece constructori cu capital autohton, care anul trecut au înregistrat afaceri cumulate de 1,3 miliarde de euro, este dominat de companii cu sediul în Bucureşti şi în Moldova. Astfel, firme precum Hidroconstrucţia (deţinută de management şi asociaţia salariaţilor), Tehnologica Radion (Theodor Berna), Delta ACM '93 (Florea Diaconu), Bog'Art (Raul Doicescu) şi Euroconstruct Trading '98 (Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu), deşi derulează lucrări în toată ţară, au sediile centrale în Bucureşti. Pe de altă parte, în top sunt prezent şi companii înregistrate în Moldova, aşa cum sunt Spedition UMB, Tehnostrade (ambele controlate de Dorinel Umbrărescu şi cu sediul la Bacău) sau Vega 93 din Galaţi (Corneliu Istrate).

În top mai sunt prezenţi şi un constructor timişorean, Confort SA (Georgică Cornu), dar şi unul din Giurgiu, Romstrade (Nelu Iordache).

To­pul celor zece "grei" a suferit modificări ma­jo­re comparativ cu cel din 2009, în condiţiile în care liderul a devenit Hidroconstrucţia, cu afaceri de 232,1 milioane de euro şi care în 2009 ocupa poziţia secundă. Compania, care îşi are ori­ginile în Întreprinderea de Construcţii Hi­dro­energetice, înfiinţată în 1961, este deţinută în pre­zent de management şi de asociaţia salariaţilor. Pe de altă parte, "fruntaşul" din 2010, con­struc­torul Romstrade din Giurgiu, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, a ajuns pe poziţia a cincea după ce şi-a înjumătăţit afacerile la puţin peste 134 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO