Proprietăţi

Italienii de la Cefin vor dezvolta un proiect imobiliar de peste 500 mil. euro in Baneasa

Italienii de la Cefin vor dezvolta un proiect imobiliar de peste 500 mil. euro in Baneasa

Stefano Albarosa, presedintele grupului Cefin: Am primit Planul Urbanistic Zonal acum zece zile si vom lansa lucrarile, pentru inceput, la galeriile comerciale si birouri, care vor avea o suprafata de 40.000 de metri patrati. Ulterior, vom construi peste 300.000 de metri patrati de apartamente.

22.10.2007, 19:25 81

Cefin Real Estate, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului italian Cefin, va dezvolta in Baneasa un proiect imobiliar mixt, care va cuprinde birouri, centre comerciale si apartamente, cu o valoare totala de circa 540 mil. euro. Acesta este cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat de italieni pe piata locala.
"Am primit Planul Urbanistic Zonal acum zece zile si vom lansa lucrarile, pentru inceput, la galeriile comerciale si birouri, care vor avea o suprafata de 40.000 de metri patrati. Ulterior, vom construi peste 300.000 de metri patrati de apartamente", a afirmat Stefano Albarosa, presedintele grupului Cefin.
In zona comerciala a proiectului, care va atrage investitii de 240 mil. euro, va functiona si un hotel, clasificat la cinci stele. Pentru zona rezidentiala a proiectului va fi alocata o suma de 300 de milioane de euro, iar fondurile pentru investitii vor proveni in proportie de 80% din credite, restul fiind resurse proprii.
Cu toate acestea, cel mai important proiect pe care il are in derulare in prezent Cefin este complexul imobiliar de pe Calea Barbu Vacarescu din Capitala, unde va fi construita cea mai inalta cladire de birouri, cu 36 de etaje, precum si spatii comerciale si hoteliere. Italienii au obtinut planul urbanistic zonal (PUZ) si au semnat in aprilie un contract de preemtiune cu fondul austriac de investitii Europolis, care urmeaza sa achizitioneze proiectul, care va atrage o investitie de 220 mil. euro, in luna noiembrie.
Strategia grupului italian pe piata imobiliara locala este sa formeze parteneriate cu fonduri de investitii pentru a atrage capital in vederea dezvoltarii proiectelor incepute. Astfel, Cefin a obtinut PUZ pentru inca un proiect, de 300 de apartamente, cu o valoare de 45 de milioane de euro, dezvoltat in parteneriat cu fondul de investitii Heitman.
Compania a inceput deja un proiect rezidential, Cortina Residence, in parteneriat cu Heitman, de 280 de apartamente, in valoare de circa 50-60 de mil. euro.
Cefin deruleaza in prezent proiecte imobiliare si in Constanta, Timisoara, Iasi, Bacau si Galati, unde a cumparat deja terenurile necesare. La Timisoara, Cefin va construi 300 de apartamente, iar la Galati va realiza un mall de 30.000 mp si o valoare de 60 de milioane de euro, dezvoltat in parteneriat cu GTC.
Compania a inaugurat anul acesta la Timisoara un centru logistic de 60.000 mp, realizat in urma unei investitii de 25 mil. euro. Un alt proiect logistic, Cefin Logistic Park Arad (CLPA), a fost achizitionat in luna iulie de austriecii de la Europolis, care s-au angajat sa investeasca circa 34 mil. euro in dezvoltarea proiectului.
Primul proiect dezvoltat de italieni pe piata locala este Cefin Logistic Park, vandut de asemenea catre Europolis in 2005, de langa autostrada Bucuresti-Pitesti, care are in prezent 190.000 mp de spatii logistice si de productie in mica industrie si va continua dezvoltarea de noi spatii, pe un teren de 1,5 mil. mp. Din cei 190.000 mp, 40.000 mp sunt folositi pentru productie, iar 150.000 mp pentru depozitare. Investitia in Cefin Logistic Park va ajunge la 150 mil. euro si va avea la final 300.000 mp.
Printre companiile care au inchiriat spatii logistice in Cefin Logistic Park se numara Carrefour, Altex, Interbrands, Centrum, FM Logistic, Agroalim si Macromex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO