Proprietăţi

Preţul apartamentelor din Cluj a scăzut cu 7,8%

Autor: Laurentiu Cotu

02.08.2011, 15:56 638

Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare înCluj-Napoca a ajuns în prezent la 943 euro mp util, cu 7,8% maipuţin decât valoarea înregistrată în urmă cu un an. Scădereapreţurilor a fost resimţită mai ales pe segmentul apartamentelornoi, segment care a influenţat evoluţia indicelui general lanivelul oraşului. Apartamentele noi s-au ieftinit cu peste 7% înultimele treizeci de zile, până la 916 euro mp, potrivit indiceluiimobiliar lansat de portalul imobiliare.ro.

În ceea ce priveşte apartamentele construite în Cluj-Napocaînainte de 1989, preţurile solicitate la vânzare sunt cu până la8,3% mai mici în comparaţie cu luna iulie 2010, cea mai marediferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu o cameră.

Luna trecută, preţul mediu cerut pentru apartamentele vechiscoase la vânzare în Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 1,3%faţă de luna precedentă, coborând de la 987 euro mp, la 974 euromp. Cea mai mare variaţie de preţ au avut-o garsonierele, unde afost constatată o scădere de 5,7% în luna iulie, faţă de iunie. Înaceeaşi perioadă, apartamentele cu trei camere au înregistrat oscădere a preţului de doar 0,7%, conform imobiliare.ro.

Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a înregistrat oscădere de 4,7% în luna iulie, aceasta fiind cea mai mare diferenţăde preţ înregistrată în ultimele treizeci de zile de indicelecalculat la nivel de oraş.

Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pemetru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzaresituate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pebaza anunţurilor publicate pe site de către agenţiile imobiliare şiproprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelorintroduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare, la nivelnaţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicatelunar în 41 de judeţe.

Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti,Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti.Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companieiRealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO