Proprietăţi

Preţul apartamentelor noi din Cluj a scăzut cu 8%

Autor: Laurentiu Cotu

01.11.2011, 12:18 467

Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca a ajuns în prezent la valoarea de 925 euro mp util, cu 7,9% mai puţin decât nivelul înregistrat în urmă cu un an. Tendinţa de scădere a fost resimţită cu precădere pe segmentul unităţilor noi scoase la vânzare în Cluj, potrivit sitelui imobiliare.ro.

În ceea ce priveşte preţul mediu cerut pentru apartamentele construite în Cluj-Napoca înainte de 1989, acesta este mai mic cu până la 6,2% în comparaţie cu luna octombrie 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu trei camere. Dacă în urmă cu 12 luni, un apartament cu trei camere, situat într-un bloc construit în Cluj-Napoca înainte de 1989, se vindea cu 1.021 euro mp util, în prezent preţul a scăzut la 958 euro mp util.

În luna octombrie 2011, preţul mediu pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 1,1% faţă de luna anterioară, coborând de la 988 euro mp, la 977 euro mp. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul garsonierelor, unde s-a înregistrat o scădere de 2.1%. Apartamentele vechi cu două camere s-au ieftinit cu 0,6% în ultimele treizeci de zile, iar unităţile cu trei camere au înregistrat o scădere a preţului cu 0,5%.

Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe site de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe. Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a înregistrat cea mai mare scădere în luna octombrie dintre toate oraşele analizate, de 4%.

Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti. Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companiei RealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO