Proprietăţi

Primul exit imobiliar al lui Patriciu: a vândut şapte clădiri de birouri din Suedia

Primul exit imobiliar al lui Patriciu: a vândut şapte clădiri de birouri din Suedia

Autor: Cristi Moga

12.05.2011, 11:24 3636

Omul de afaceri Dinu Patriciu,care prin intermediul companiei Dinu Patriciu Global Properties(DPGP) controlează peste 100 de proprietăţi imobiliare în şaseţări, a realizat primul exit de pe una dintre aceste pieţe,renunţând la parcul de birouri format din şapte clădiri cu osuprafaţă de 75.000 de metri pătraţi pe care îl deţinea înKarlstad, Suedia. Cumpărătorul este firma suedeză HemfosaFastigheter, dar reprezentanţii DPGP nu au precizat valoareatranzacţiei.

Patriciu a ajuns să controlezeacest proiect în vara anului 2009, când a cumpărat fondul deinvestiţii Rutley, în portofoliul căruia se afla parcul de birourice numără printre chiriaşi General Electric şi mai multe companiisuedeze, precum Lindebergs sau SWECO Sverige. Proprietăţile au ungrad de ocupare de 95%.

"Având în vedere conjuncturaatractivă a pieţei suedeze, faptul că am menţinut o rată de ocuparemare a clădirilor din portofoliu şi am crescut veniturile dinchirii, am considerat că este momentul oportun să ne facem exituldin portofoliul suedez, cu scopul de a ne concentra asupra pieţelordin alte ţări europene de maxim interes pentru pentru portofoliulDPGP", spune Mark Owen, property director al DPGP.

Compania mai deţine proprietăţi înGermania, România, Polonia, Olanda şi Belgia şi a fost asistată înaceastă tranzacţie de consultanţii imobiliari CB Richard Ellis,casa de avocatură Linklaters şi firma de audit Ernst &Young.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO