Proprietăţi

Ritmul constructiilor determina cresterea afacerilor cu tevi de plastic

14.07.2004, 00:00 47



Dezvoltarea din ultimii ani a pietei constructiilor a atras dupa sine si dezvoltarea companiilor din domeniu. Doi dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de tubulatura si fitinguri din materiale plastice, Wavin Romania si Valrom Industrie isi vor extinde in urmatoarea perioada suprafetele de depozitare.



Valrom Industrie a decis achizitionat un teren de aproape 5.800 de metri patrati in Timisoara, langa magazinul Metro Cash & Carry.



"Compania a luat decizia de cumparare a acestui teren din dorinta de extindere a unitatii de depozitare Valrom, deschisa acum patru ani in Timisoara", declara Dragos Alexandrescu, manager al departamentului dezvoltare regionala al companiei imobiliare Eurisko.



El spune ca investitia se afla in stadiu de proiect, dar cand va deveni functionala, in primavara anului 2005, noua cladire va avea o suprafata totala construita la sol de 900 mp si va include parter si doua etaje, cu inaltime de 10 m. Proiectul include construirea a 680 mp de spatii de depozitare, 380 mp de birouri si a unui magazin de prezentare, cu suprafata de 190 mp. Valrom a avut anul trecut o cifra de afaceri de 25 milioane de Euro.



Unul dintre cei mai importanti jucatori europeni in domeniu, Wavin, a decis la randul sau sa isi extinda activitatile din Romania. Grupul a inchiriat recent un spatiu de depozitare de 1.100 mp in Otopeni, pentru divizia sa din Romania. "In noul centru vor fi amenajate atat birourile companiei si depozitul central, cat si un showroom pentru produsele Wavin", anunta Muler Onofrei, Senior Broker in cadrul departamentului spatii industriale si de depozitare al Eurisko.



Tranzactia este, potrivit lui Onofrei, rezultatul unei reorganizari strategice, care s-a concretizat prin aducerea in aceasi incinta atat a birourilor, cat si a spatiilor de depozitare ale companiei, dar si obtinerea unui spatiu de depozitare mai amplu decat cel detinut anterior.



Grupul Wavin, cu sediul in Olanda, detine centre de productie si distributie in peste 26 de tari, avand numai in Europa 4.500 de angajati. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri la nivel mondial de 900 milioane euro. Wavin este prezent in Romania din anul 1996, filiala locala ocupandu-se exclusiv cu comercializarea marcilor grupului Wavin. Pentru viitor, compania olandeza are in obiectiv si deschiderea unor depozite in alte orase ale tarii.



ionut.bonoiu@zf.ro



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO