Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Formă inedită de mentorat: platforma WisdomOfAge pune în legătură mentori vârstnici cu companii la început de drum

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Formă inedită...

Autor: Ramona Cornea

Ideea acestui proiect s-a născut în urma discuţiilor cu mai mulţi seniori aflaţi în prag de pensionare, cu vastă experienţă în diverse domenii, care îşi doreau să-şi împărtăşească expertiza acumulată într-o viaţă“.

Compania românească dezvoltatoare de soluţii digitale Digital Twin a lansat WisdomOfAge, o platformă care utilizează inteligenţa artificială pentru a conecta profesionişti seniori cu experienţă cu companii mici, mijlocii şi start-up-uri. Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj- Napoca şi cu organizaţii din Elveţia şi Belgia.

Problemele de ordin demografic sunt tot mai acute în întreaga lume, ca urmare a creşterii ponderii populaţiei în vârstă, iar România se confruntă deja cu consecinţele economice şi sociale complexe ale procesului de îmbătrânire a populaţiei. Acest lucru conduce direct la un deficit de forţă de muncă şi totodată la o lipsă de cunoştinţe de specialitate în anumite domenii de activitate. Pentru a depăşi această provocare şi pentru ca specialiştii să îşi poată împărtăşi cunoştinţele şi experienţa vastă, este nevoie să îmbunătăţim transferurile de cunoştinţe între generaţii prin mentorat, susţin reprezentanţii platformei.

„Ideea acestui proiect s-a născut în urma discuţiilor cu mai mulţi seniori aflaţi în prag de pensionare, cu vastă experienţă în diverse domenii, care îşi doreau să-şi împărtăşească expertiza acumulată într-o viaţă. (...) Venim în sprijinul companiilor pentru ca acestea să-şi poată găsi specialişti în domeniile lor de activitate. Misiunea noastră este ca managerii, profesioniştii din diverse domenii să-şi poată împărtăşi experienţa acumulată de-a lungul vieţii profesionale. De acest proiect vor beneficia atât întreprinderile, cât şi seniorii care vor să-şi continue activitatea profesională, facilitând conexiuni puternice de mentorat”, a spus Laurenţiu Nae, manager de proiect al WisdomOfAge.

Proiectul WisdomOfAge este implementat de un consorţiu solid format din şase parteneri. Acest consorţiu a câştigat o competiţie de proiecte şi a obţinut cofinanţare din partea Uniunii Europene prin Active and Assisted Living Program (AAL). Bugetul total al proiectului pe o perioadă de 30 de luni a fost de peste 2,3 mil. euro, din care 955.771 de euro finanţaţi de parteneri şi 1,35 mil. euro finanţaţi cu ajutorul bugetelor UE şi bugetelor naţionale. Ramona Cornea

WisdomOfAge utilizează algoritmi de inteligenţă artificială de ultimă generaţie pentru a analiza profilurile, expertiza şi experienţa mentorilor.  Platforma ia în considerare compatibilitatea dintre mentori (experţi seniori) şi mentoraţi (companii, start-up-uri), utilizând feedback din experienţele anterioare de mentorat.

Reprezentanţii platformei de mentorat susţin că, prin intermediul WisdomOfAge, companiile obţin acces la cunoştinţe specializate şi sfaturi personalizate, care le permit să depăşească obstacole, să dezvolte abilităţi esenţiale, să obţină o creştere a veniturilor, precum şi să exploateze noi oportunităţi de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO