UE

UE cauta "ambasador" in Romania cu 10.000 euro/luna

19.04.2007, 19:20 11

Comisia Europeana a anuntat ieri ca se afla in cautarea unui sef pentru Reprezentanta sa de la Bucuresti - post detinut in prezent de italianul Donato Chiarini.
Comisia a scos la concurs si postul detinut de reprezentantul sau actual la Sofia. Informatia postata pe site-ul Reprezentantei Comisiei la Bucuresti (www.infoeuropa.ro) - si publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - anunta ca, pentru a fi eligibil pentru postul din Romania, candidatul trebuie sa fie roman, in vreme ce pentru postul din Bulgaria, candidatul trebuie sa fie bulgar.
Reprezentanta Comisiei la Bucuresti este fosta Delegatie a Comisiei Europene, restructurata dupa aderarea Romaniei la UE. Toti sefii Delegatiei (sau ai Reprezentantei) au avut rang de ambasadori ai UE in Romania. Viitorul sef al Reprezentantei nu va avea insa acest rang pentru ca, dupa cum spune Daniela Rosca, purtatorul de cuvant al Reprezentantei, "nu poti fi ambasador in tara ta".
Insa salariul va fi pe masura acestei inalte functii. Anuntul spune ca salariul si conditiile de angajare ale viitorului sef al Reprezentantei sunt cele prevazute "in Regimul aplicabil celorlalti agenti ai Comunitatii Europene". Reprezentanta CE in Romania nu a dorit sa precizeze ce salariu va avea viitorul ei sef, insa potrivit unor surse din Comisie, pentru o astfel de pozitie salariul poate depasi cu usurinta 10.000 de euro lunar. Salariul unui comisar european este de aproximativ 17.000 de euro lunar. Conditiile cerute sunt pe masura salariului.
Pentru a fi eligibil, candidatul pentru postul de la Bucuresti trebuie sa detina o diploma universitara - de preferat intr-unul dintre domeniile urmatoare: stiinte politice, economie, drept, comunicare, management.
De asemenea, trebuie sa aiba cel putin 10 ani de experienta profesionala postuniversitara, din care cel putin 5 ani trebuie sa fi fost dobanditi intr-o functie de management (resurse umane si financiare). Procedurile de selectie se vor desfasura in franceza si engleza.
Cei care doresc sa aplice pentru aceasta pozitie trebuie sa o faca electronic la adresa indicata pe site-ul Reprezentantei Comisiei la Bucuresti, pana la 11 mai 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO