Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer energetician câştigă între 800 şi 1.200 de euro net pe lună

Ana Vişian,  marketing manager, BestJobs: Pentru a fi inginer energetician trebuie să ai cunoştinţe din domeniul electric, termic, hidraulic şi cel al energiilor regenerabile. Candidaţii pentru această poziţie sunt absolvenţi ai Facultăţii de energetică şi au cursuri şi certificări specifice de proiectare linii şi staţii electrice.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Pentru a fi inginer energetician trebuie să ai cunoştinţe din domeniul electric, termic, hidraulic şi cel al energiilor regenerabile. Candidaţii pentru această poziţie sunt absolvenţi ai Facultăţii de energetică şi au cursuri şi certificări specifice de proiectare linii şi staţii electrice.

Autor: Ramona Cornea

22.06.2023, 00:05 624

Un angajat pe poziţia de inginer energetician are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.200 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Pentru a fi inginer energetician trebuie să ai cunoştinţe din domeniul electric, termic, hidraulic şi cel al energiilor regenerabile. Candidaţii pentru această poziţie sunt absolvenţi ai Facultăţii de energetică şi au cursuri şi certificări specifice de proiectare linii şi staţii electrice. Printre cerinţe se mai numără şi cunoştinţe de limba engleză şi/sau franceză, cunoaşterea programelor MS Office şi AutoCAD, experienţă de lucru folosind programe specifice de proiectare linii electrice şi de proiectare a staţiilor electrice.  În prezent, sunt active peste 2.000 de astfel de joburi la nivel naţional, iar oferta salarială este de 800-1.200 euro net lunar“, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de vacanţă, tichete de masă, prime de sărbători, abonament medical la clinică privată şi program de lucru hibrid.

În prezent, 2.041 de posturi vacante pentru poziţia de inginer energetician sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie sunt multe anunţuri de recrutare în toată ţara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO