Un start-up pe zi

A lucrat în brokeraj şi în energie eoliană şi apoi a pariat pe o prăjitorie de cafea şi pe o cafenea în „inima” universitară a Bucureştiului

A lucrat în brokeraj şi în energie eoliană şi apoi a...

Autor: Cristina Roşca

17.07.2015, 00:05 1633

Ştefan Iordache are 39 de ani şi după mai mulţi ani în care a fost lucrat în brokeraj şi în domeniul energiei eoliene a decis să se lase „cucerit” de tainele cafelei. Astfel, el a investit iniţial într-o prăjitorie de cafea şi apoi a dezvoltat businessul deschizând o cafenea sub brandul The Coffee Factory. În total în acest business el a investit câteva zeci de mii de euro, potrivit antreprenorului care nu oferă însă cifre exacte. El spune însă că de trei ani de când s-a decis să se implice în businessul acesta, reinvesteşte tot ce câştigă.

„Am pornit la drum cu ideea de prăjitorie, iniţial comandam cafeaua şi o prăjeam prin diverse locuri din Bucureşti. Apoi, am investit într-un prăjitor propriu şi ne-am dezvoltat”, îşi aminteşte antreprenorul. La începutul anului a deschis şi o cafenea pe Bulevardul Regina Elisabeta în apropiere de parcul Cişmigiu. Are de asemenea o „camionetă” cu care merge la evenimente pentru a servi cafea.

O cafea la The Coffee Factory costă între 6 şi 12 lei, cel mai puţin clienţii plătesc pentru un espresso şi cel mai mult pentru un cafe latte. Totuşi, cei mai mulţi clienţi comandă espresso lung şi cappucino. Cafeneaua are 40 de locuri la interior şi 50 pe terasă. Terasa însă urmează a fi extinsă cu alte 50 de locuri. „Ne-am ales acest loc pentru că avem o grădină foarte mare, pe care am amenajat-o. Ziua este deschisă cafeneaua, iar seara ea se transformă în wine bar. Businessul de cafea nu mai este vibail după ora 20.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO