Un start-up pe zi

Trei absolvenţi de arte plastice au pariat 10.000 de euro pe mobilier recondiţionat şi design interior

Mobilierul recondiţionat este achiziţionat de la târguri de profil sau luat de la un furnizor din Braşov, care găseşte acest tip de piese de mobilier şi este produs numai din lemn masiv.

Mobilierul recondiţionat este achiziţionat de la târguri de profil sau luat de la un furnizor din Braşov, care găseşte acest tip de piese de mobilier şi este produs numai din lemn masiv.

Autor: Corina Mirea

11.08.2015, 00:06 2199

Monica Păduraru şi Diana Patriciu, actuale absolvente de arte plastice, se gândeau încă din facultate ca după finalizarea studiilor să devină antreprenoare şi să îşi deschidă un atelier de design de interior şi restaurare de mobilier vechi. Astfel, în vara lui 2011, îm­pre­ună cu un artist plastic britanic - Christopher Agnew – cele două au creat brandul Chambres d’Or, după o investiţie de circa 10.000 de euro.

„Neoficial, povestea noastră a început în anul întâi de facultate, după ce am venit în Bucureşti şi m-a acaparat ideea de casă înaltă ame­najată cu mo­bi­lier vechi. Am sta­bilit cu Diana (unul dintre fondatorii com­paniei – n.red.) că după terminarea stu­diilor vom des­chide un atelier. Am lucrat ceva timp amândouă cu un arhitect şi am început să pătrundem tainele domeniului, iar când eu m-am întors de la studii de masterat din Lon­dra am decis să lansăm Chambres d’Or“, spune Monica Păduraru, absolventă a Uni­ver­sităţii Naţionale de Arte Plastie din Bucureşti, asemeni Dianei Patriciu. Pen­tru a pune la ca­le planul micului ate­lier, cel de-al trei­lea fon­dator - Christopher Agnew – a lăsat în urmă Marea Brita­nie şi University of the Arts London pen­tru Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO