ZF 24

12 case de avocatură de top din ţările care fac parte din Iniţiativa Celor Trei Mări au format o alianţă care să susţină acest proiect. Ion Nestor, NNDKP: Această construcţie geopolitică va fi urmată de un proiect de dezvoltare economică de mare anvergură

12 case de avocatură de top din ţările care fac parte...

Autor: Răzvan Botea

06.09.2023, 11:48 798

Construcţia geopolitică  - Iniţiativa Celor Trei Mări, care este formată din 12 state cu ieşire la mările Baltică, Adriatică şi Marea Neagră - a dat naştere unei alianţe a 12 case de avocatură de top din aceste ţări cu peste 750 de avocaţi, care vrea să pună la dispoziţia tuturor celor implicaţi – state, companii publice şi private, bănci şi fonduri de investiţii – instrumentele juridice care să susţină investiţiile viitoare.

„Ideea de a forma o Alianţă a unor firme de avocatură de prim rang din ţările care alcătuiesc „Iniţiativa Celor Trei Mari” s-a născut din convingerea fondatorilor că aceasta din urmă constituie o construcţie geopolitică de o însemnătate deosebită, care va fi urmată fără îndoială de un proiect de dezvoltare economică de foarte mare anvergură, care va viza sectoare strategice ale economiilor acestor ţări - infrastructură, energie, digital. În opinia noastră, „Iniţiativa” poate crea cu adevărat contextul politic necesar pentru ca statele să acţioneze în comun pentru atragerea fluxurilor de capital necesare acestor obiective strategice. Alianţa intenţionează ca, prin firmele care o compun, să pună la dispoziţia tuturor factorilor implicaţi în realizarea acestor obiective (state, companii publice şi private, bănci şi fonduri de investiţii) toate instrumentele juridice de care aceştia vor avea nevoie în anii care vin”, a declarat pentru ZF Ion Nestor, co-managing partner al casei de avocatură NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), una dintre cele mai mari din România şi care este parte din această nouă alianţă juridică.

În aceste zile la Bucureşti se desfăşoară Summitul şi forumul de business Iniţiativa Celor Trei Mări, care implică 12 state: România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Croaţia, Polonia, Austria, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia şi Slovenia.

Această iniţiativă este susţinută de Statele Unite şi, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, a căpătat o importanţă mult mai mare. Iniţiativa se referă la o dezvoltare a proiectelor de transport, de infrastructură, energetice, digitale, în comun în aceste ţări. 

Miercuri şi joi sunt aşteptaţi la Bucureşti mai mulţi preşedinţi din ţările care fac parte din această iniţiativă, în frunte cu preşedintele Poloniei, ţara care cu cel mai mare PIB. De la Washington va veni John Kery, emisar special din partea preşedintelui Joe Biden.

Având în vedere această construcţie geopolitică şi proiectele pe care ar trebui să le susţină, 12 case de avocatură de top - Dorda Rechtsanwälte GmbH, Boyanov & Co., Divjak Topić Bahtijarević & Krka, Kocián Šolc Balaštík, Ellex Raidla, Lakatos, Köves and Partners, Ellex Klavins, Ellex Valiunas, Wardyński and Partners, NNDKP, Barger Prekop şi Šelih & partnerji – au format „Three Seas Legal Alliance”  - Alianţa Juridică a celor Trei Mări.

Obiectivele alianţei sunt:

  1. Sprijinirea dezvoltării Iniţiativei Trei Mări în fiecare ţară membră, cu accent deosebit pe asigurarea faptului că Iniţiativa şi guvernele membre, instituţiile şi investitorii înţeleg necesitatea consultanţei juridice de înaltă calitate atunci când se iau în considerare investiţii legate de Iniţiativă.
  2. Creşterea gradului de conştientizare în rândul comunităţii de clienţi cu privire la Iniţiativa celor Trei Mări şi, pe măsură ce proiectele prind contur, cadrul legal care o înconjoară, precum şi sprijinul juridic disponibil pentru investiţiile legate de Iniţiativă.
  3. Asigurarea accesului clienţilor  la cele mai bune sfaturi juridice în cazul în care iau în considerare investiţii în oricare dintre ţările membre care pot face parte din Iniţiativa celor Trei Mări.

NNDKP - Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este una dintre cele mai mari case de avocatură din România, cu o istorie de peste 30 de ani
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO