ZF 24

A.T.Kearney: Maniera noastră, ca ţară, de a face lucrurile nu este deloc sustenabilă şi trebuie schimbată pentru ca România anilor 2050 să ajungă un lider în regiune

A.T.Kearney: Maniera noastră, ca ţară, de a face...

Autor: Roxana Rosu

03.11.2016, 11:31 132

România este ţara europeană cu cele mai mari discrepanţe între regiuni când vine vorba despre PIB şi rămâne pe ultimul loc în multe clasamente europene, dar pe de altă parte există o serie de măsuri care pot fi luate în următorii 10-20 de ani pentru ca România anilor 2050 să ajungă un lider în regiune si nu o ţară de mâna a doua în Europa, sunt de părere specialiştii de la A.T.Keaney.

”România a înregistrat în ultima perioadă unele dintre cele mai mari creşteri de PIB din UE, cu mult peste media blocului comunitar, iar perspectivele de viitor sunt bune. Mai mult, avem domenii anume în care conducem când vine vorba despre creştere şi suntem campioni la mulţi indicatori macroeconomici. Fără îndoială, unele lucruri ne reuşesc, însă ar trebui să ne mulţumim doar cu simpla creştere? Cum rămâne cu dezvoltarea, bunăstarea socială, inovaţia?”, se arată în raportul „România@2050: O viziune pentru ţara copiilor noştri”, realizat de firma de consultanţă.

Studiul prezintă o listă de priorităţi pe cinci domenii esenţiale - Societate, Capital Uman, Resurse, Capital si Infrastructura si Tehnologie, care trebuie abordate în următorii 10-20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO