ZF 24

Activele nete ale fondurilor de investitii au depasit 1 miliard de lei, la finele lunii august

13.09.2007, 15:41 12

Activele nete ale fondurilor deschise si inchise de investitii au totalizat, la finele lunii august, 1,033 miliarde de lei, cu 24,8% peste nivelul de la sfarsitul anului trecut, iar numarul total al investitorilor a ajuns la 81.130, informeaza Mediafax.

Pe segmentul fondurilor deschise activele au urcat, in primele opt luni, cu 34,9%, la 854 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv.

Analizat pe categorii, intrarile de capital au avut solduri pozitive pentru toate tipurile de fonduri.

Cele mai bune perfomante au fost raportate pentru fondurile de actiuni si cele diversificate. Fondurile Active Dinamic si Omninvest, de actiuni, au adus investitorilor, in ultimele 12 luni, castiguri de 64,3% si, respectiv 63,3%.

In topul societatilor de administrare a investitiilor, primele trei pozitii sunt ocupate de BT Asset Management, cu active de 130,6 milioane de lei, Raiffeisen Asset Management - 129,5 milioane de lei si EFG Mutual Funds Management - 98,6 milioane de lei.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO