ZF 24

Alpha Bank România şi-a extins reţeaua de Centre Gold Personal Banking, ajungând la 30 de locaţii. Numărul de clienti şi valoarea activelor administrate pe acest segment cresc cu 20% pe an

Alpha Bank România şi-a extins reţeaua de Centre Gold...

Autor: Roxana Rosu

11.01.2024, 10:13 277

Alpha Bank România şi-a extins anul trecut reţeaua de Centre Gold Personal Banking, ajungând la 30 de locaţii în 19 oraşe, adecvate nevoilor de economisire şi investiţii ale acestei categorii de clienti.

Portofoliul de clienţi Gold Personal Banking a crescut constant în ultimii 3 ani, atât în ceea ce priveşte numărul de clienţi, cât şi valoarea activelor personale administrate de bancă, ambele înregistrând creşteri medii anuale de peste 20%.

„Pe parcursul anului 2023 am deschis noi centre dedicate segmentului Gold Personal Banking, oferta noastră fiind acum disponibilă în 30 de locaţii din 19 oraşe importante din România. Un sondaj de opinie realizat în rândul clienţilor a scos la iveală factori specifici care au adunat aprecierea pentru serviciile noastre, printre care o ofertă de depozite competitivă, o gamă variată de soluţii de investiţii şi prezenţa unui bancher dedicat", a declarat Mario Penados, Director Personal Banking şi Customer Data Analysis la Alpha Bank România.

Pe lângă produsele de economisire, clienţii Gold Personal Banking pot accesa produse de asigurare de viaţă şi, în funcţie de profilul lor investiţional, produse de pe piaţa de capital, cum ar fi acţiuni, obligaţiuni şi fonduri de investiţii. De asemenea, aceştia pot investi atât pe pieţele de capital locale, cât şi pe cele străine, cum ar fi bursele de valori de la Londra, Frankfurt sau Euronext.

În ceea ce priveşte fondurile de investiţii, Alpha Bank România pune la dispoziţia clienţilor fondurile mutuale Alpha (LUX) Global Funds, înregistrate în Luxemburg.

Întrucât Alpha Bank România face parte din consorţiul de intermediere a titlurilor de stat emise pentru publicul larg - Fidelis, clienţii pot subscrie, de asemenea, la aceste emisiuni periodice.

Principalele direcţii de investiţii ale acestor clienti sunt piaţa imobiliară, titlurile de stat, dar şi instrumentele pieţei de capital sau fondurile mutuale.

Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO