ZF 24

Apelul ratat care a dus la caderea economiei globale. Daca Buffett stia sa isi acceseze mesageria vocala, Lehman nu mai intra in faliment - update

Apel ratat. Daca Buffett stia sa isi acceseze mesageria vocala, Lehman nu mai intra in faliment
16.09.2009, 11:50 24

Soarta Lehman Brothers a stat in mainile miliardarului WarrenBuffett care, strain de miracolele tehnologiei nu a reusit sa isiacceseze casuta vocala, unde il astepta un mesaj care ar fi pututschimba soarta lumii, scrie The Telegraph.

Buffett a recunoscut ca a fost contactat de reprezentantiibancii britanice Barclays in septembrie anul trecut care ii cereausa le ofere garantie pentru ca banca britanica sa poata inainta ooferta de cumparare pentru Lehman.

Incercarea Barclays de a prelua Lehman a esuat dupa ceTrezoreria americana a refuzat garantarea activelor toxice detinutede Lehman fara a obtine acordul consiliului de administratie. Secrede ca Barclays ar fi cerut lui Buffett sa ajute prin relatiilesale pentru a permite incheierea unei intelegeri intre cele douabanci inainte de intrunirea consiliului.

Anterior, Buffett ar fi cerut reprezentantilor Barclays sa nu ilcontacteze pe telefonul respectiv.

Daca ar fi reusit sa faca achizitia la timp, Lehman ar fi ajunssa aduca un profit exceptional de 8,2 miliarde dolari.

Avocatii Lehman au declarat ca afacerea a fost realizata in asafel incat "sa aduca Barclays un profit exceptional imediat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO