ZF 24

Aquila, companie de servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, şi-a bugetat investiţii de aproape 17 mil.euro în 2024 pentru achizitia a 300 de autovehicule şi a unor echipamente

Aquila, companie de servicii integrate de distribuţie...

Autor: Roxana Rosu

08.04.2024, 09:49 225

Aquila Part Prod (simbol bursier AQ), companie de servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, a bugetat investiţii de 16,9 milioane de euro în 2024 pentru reînnoirea flotei şi a echipamentelor de depozit.

Din suma totală, 10,9 milioane de euro vor fi alocate pentru achiziţia a 300 de autovehicule, Euro 6, pentru înlocuirea vehiculelor cu unele mai puţin poluante şi cu o capacitate mai mare de transport. De asemenea, compania vrea să continue investitiile în tehnologie şi eficientizarea operaţiunilor, cu o investiţie de 4,6 milioane de euro în echipamente de depozite.

Bugetul este supus aprobării acţionarilor la Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 29 aprilie .

„Ne-am asumat dezvoltarea pe termen lung şi excelenţa operaţională prin eficienţă şi sustenabilitate, elemente cheie pentru strategia vizată. Continuăm investiţiile şi implementarea măsurilor prin care să asigurăm resursele necesare atingerii obiectivelor de decarbonare stabilite şi reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referinţă anul 2021. Avem un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operaţiunilor logistice şi utilizarea surselor alternative de energie.”, a declarat Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane Aquila.

Compania a investit în 2023 aproximativ 9 milioane de euro, din care mai mult de 7 milioane de euro au fost alocate achiziţiei a peste 190 mijloace de autovehicule. Aquila are o flotă de peste 1.600 de vehicule şi transportă mărfuri din toate categoriile de temperatură (ambiental, refrigerat, congelat), naţional şi internaţional.

AQUILA deţine 14 centre de distribuţie a bunurilor de larg consum, 4 platforme logistice şi 6 puncte de cross-docking care asigură o capacitate de peste 123.000 de paleţi.

În 2023, compania a înregistrat   un profit net de 97 de milioane de lei, cu 14% peste rezultatul din 2022, fiind cel mai mare profit de la înfiinţarea societăţii. În plus, veniturile s-au majorat tot cu 14%, până la 2,5 miliarde de lei, susţinute în principal de segmentul de distribuţie, care reprezintă aproximativ 94% din cifra de afaceri a companiei.

AQUILA operează în România şi Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuţie, logistică şi transport.

Compania a fost înfiinţată în anul 1994 de către antreprenorii Alin Adrian Dociu şi Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar acţiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi în indicii Global Micro Cap ai FTSE Russell. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO