ZF 24

Aşteptări realiste? Un absolvent de facultate cu profil economic vrea circa 700 de euro la primul job

Aşteptări realiste? Un absolvent de facultate cu profil...

Autor: Mihaela Pascari

23.10.2015, 10:45 3458

Absolvenţii facultăţilor cu profil economic se aşteaptă la un venit de circa 725 de euro pe lună atunci când se angajează pentru prima dată, pe când cei care au terminat studii în inginerie sau în IT şi-ar dori să primească circa 600 de euro pe lună la primul job, arată cel mai recent studiu rea­lizat de institutul inde­pendent de cerce­tare german Tren­dence.

Aşteptările sala­riale ale tinerilor absol­venţi români – care sunt în scădere faţă de anii anteriori – repre­zintă doar o treime din media aşteptărilor sala­riale ale studenţilor euro­peni, mai arată rezultatele studiului.

„De-a lungul ulti­milor ani, aştep­tările salariale ale stu­denţilor români au continuat să scadă. Doar în Bulgaria sunt mai mici. Cu toate acestea, absol­venţii români nu sunt la fel de dispuşi să emigreze ca absolvenţii din alte ţări europene”, a spus  Holger Koch, CEO al Trendence.

O componentă a studiului Tren­dence a fost şi identificarea celor mai atractivi angajatori pentru fiecare categorie de absolvenţi. Astfel, pentru absolvenţii cu profil economic, BRD Groupe Société Géné­rale şi Banca Comer­cială Română sunt cei mai atractivi anga­jatori, pe când absol­venţii de inginerie şi IT şi-ar dori să lucreze pentru com­pania pro­d­u­că­toare de com­po­nente auto Con­ti­nen­tal sau pentru Google.

Cercetarea Tren­dence a fost efectuată pe un eşantion de 300.000 de participanţi din 24 de ţări, iar 7.400 de studenţi provin din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO