ZF 24

Avocaţii de la Dentons au consiliat preluarea Starbucks de către grupul polonez AmRest

Avocaţii de la Dentons au consiliat preluarea Starbucks...

Autor: Cristina Roşca

25.06.2015, 19:10 619

Firma de avocatură Dentons i-a consiliat pe polonezii de la AmRest în achiziţia businessului Starbucks în România şi Bulgaria. Compania AmRest, care deţine peste 800 de restaurante în mai multe ţări din Europa dar şi din China, a intrat pe piaţa locală în această primăvara acestui an prin achiziţia francizei Starbucks de la un om de afaceri din Bulgaria.

Parte a aceleiaşi tranzacţii a fost şi franciza Starbucks din Bulgaria. Astfel, polonezii au preluat 14 cafenele în România şi cinci în Bulgaria, plătind circa 16 mil. euro. Astăzi, în mai puţin de şase luni de la preluarea de către AmRest, Starbucks a ajuns la 18 cafenele în România, fiind cel mai puternic jucător de pe segment. Coordonatorul echipei Dentons a fost Perry Zizzi, partener, care s-a ocupat de ambele tranzacţii, respectiv cea din România şi cea din Bulgaria. Bogdan Bunrău, managing counsel, a acordat de asemenea asistenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO